Zanimljivosti

Apple omogućio plaćanje aplikacija pomoću bitcoina

0707bitkoin
T
ehnološki div Apple odlučio je da omogući korisnicima da pomoću bitcoina kupuju njegove aplikacije.

Apple omogućio plaćanje aplikacija pomoću bitcoina
Portal AnalitikaIzvor

Iako se Apple ranije čvrsto protivio bitcoin aplikacijama i povukao ih iz prodaje uprkos velikom uspjehu koji je imala Bitcoin wallet aplikacija sa 120 hiljada preuzimanja, u svijetlu nedavnih regulatornih promjena u SAD-u ovaj tehnološki div odlučio je da revidira svoju politiku i omogući korisnicima da Apple aplikacije kupuju isto kao što kupuju i druge elektronske proizvode i servise na internetu, pomoću bitcoina.

Ova odluka Applea poklapa se sa skidanjem zabrane prometa u bilo kojoj valuti koja nije američki dolar.

Promjena zakona dogodila se prošle sedmice i prva država koja je prihvatila bitcoin kao ravnopravno sredstvo plaćanja je Kalifornija, prenosi SEEbiz.

Alternativne valute dobile su dugoočekivanu šansu prvo u Kaliforniji kad je guverner Kalifornije Džeri Braun stavio potpis na dopunu zakona o korporacijama i sredstvima plaćanja.

Na ovaj način je povjerenje u kripto-valute čija stabilnost ne zavisi od fiskalne politike pojedinih vlada, ili bilo koje centralne nacionalne banke, dobilo značajan vjetar u leđa.

Zakonitost bitcoina razlikuje se od zemlje do zemlje i zavisi od toga na koji način se definiše promet nematerijalnih dobara i u kojoj mjeri je on izjednačen s ostalim vrstama prometa.

Izvor: MINA; foto: forexmagnates.com

Portal Analitika