Svijet

Mjesta koja nikako ne želite da posjetite (FOTO)

mjestaok0607
Z
emlja je planeta koja oduševljava svojom ljepotom i atrakcijama koje nudi. Ali nije sve tako ružičasto kako se prikazuju. Ovo su samo neke od  destinacija koje sigurno ne želite posjetiti, no imajte na umu da je za neke od najgroznijih stvari koje navodimo isključivi krivac - čovjek!

Mjesta koja nikako ne želite da posjetite (FOTO)
Portal AnalitikaIzvor

 

1. Hrpa smeća u Tihom okeanu

mjestooksmece0607

Količina otpada koja se godišnje proizvede svake godine raste tolikom brzinom da je to strašno. No, gdje taj otpad završava? U Tihom ockeanu nalazi se plutajuće smetlište veličine američke države Teksas, koje pluta i samo je pitanje vremena kada će doći do nekog kopna.

2. Izu ostrva u Japanu

Zbog blizine vulkana i mirisa koje vulkan ispušta, ova naselja su konstantno prožeta mirisom ispusnih gasova. Da, maske su poželjne...

3. Vrata u pakao, Turkmenistan

vrataupakao0607

Ovdje se nakon bušenja zemlje tlo urušilo i napravilo rupu prečnika oko 100 metara. Kako bi spriječili curenje ispuštenih plinova, naučnici su odlučili da zapale rupu pa je sada ona konstantno pod vatrom - zbog čega i nosi naziv vrata u pakao!

4. Alnvik Poison Gardens, Engleska

polisongok0607

Inspisani botaničkim vrtovima u italijanskoj Padovi, ovi vrtovi su ispunjeni isključivo biljkama koje su opasne po život ljudi. Ovaj botanički vrt je jedan od rijetkih koji ima licencu za uzgoj ovih biljaka tako da je za posjetu svakako potreban oprez.

5. Rudnik Azbesta u Kanadi

aybestrudnik0607

Azbest je jedna od šest prirodnih materija na svijetu koje nisu zapaljive. No, uprkos tome, azbest je opasan po život jer pri dužem izlaganju postaje kancerogen te je dokazano da je štetan! Upravo zbog toga je ovaj rudnik azbesta jedno od mjesta na koje nikako ne biste trebali ići.

6. Ramre ostrvo, Burma

Uprkos svojoj predivnoj prirodnoj baštini, Burma je poznata i po bićima koja su sve samo ne predivna - slatkovodnim krokodilima. Da, to su oni najubojitiji! Pa ko voli nek izvoli...

7. Jungas Road u Boliviji

jungasroadok0607

Zamislite da se vozite po svega dva metra širokoj cesti, s desne strane vam je provalija dublja od 50 metara, a s lijeve stijena koja pod uticajem vlage i vode samo što vam nije pala na glavu... Oprez!

Dnevnik.hr

Portal Analitika