Fudbal

FOTO - SP: Brazil preko Kolumbije do polufinala!

BrazilKolumbijaKraj
U
polufinalu Mundijala, igraće domaćin Brazil! Brazilci su se plasirali među četiri najbolje ekipe svijeta, i to pobjedom nad Kolumbijom 2:1. Kolumbija je odigrala mnogo slabije u odnosu na prethodne mečeve, a iako je pogodio sa bijele tačke, zatajio je Džejms Rodrigez, što su iskoristili Nejmar i drugovi da izbore prolazak u polufinale! Momci Felipea Skolarija, u velikom derbiju, i borbi za finale igraće sa Njemačkom.

FOTO - SP: Brazil preko Kolumbije do polufinala!
Portal AnalitikaIzvor

Poslije samo sedam minuta, erupcija oduševljenja na tribinama stadiona Kaštelao, jer je Brazil poveo! Nejmar je izveo korner sa lijeve strane, Tijago Silva se iskrao na drugoj stativi, pobjegao Sančezu, i neometan zatresao mrežu za 1:0. Samo četiri minuta kasnije, mogla je Kolumbija do izjednačenja - lopta se odbila do Huana Kvadrada, a on je sa distance gađao donji desni ugao, ali je Tijago Silva njegov šut izblokirao u korner.

U 20. minutu Hulk je šutirao snažno iskosa sa lijeve strane, ali je David Ospina odbio loptu pravo do Oskara koji je oprobao šut, ali je kolumbijski golman još jednom odlično intervenisao. U 37. minuta, Hames Rodrigez je izveo slobodan udarac sa nekih 19 metara, ali je njegov pokušaj izblokiran sa svega dva, tri metra, a sudija Velasko Karbaljo nije odlučio da se izvođenje ponovi.

U drugom produžetku, zatišje je prekinuo David Luiz, povisio na 2:0 i istakao kandidaturu za najjlepši pogodak na Mundijalu. Brazilski štoper je iz slobodnjaka raspalio po lopti i poslao pravi projektil u gornji desni ugao nemoćnog Ospine! Ali, na deset minuta od kraja Sezar je nogama oborio Baku, a Velasko Karbaljo je pokazao na bijelu tačku. Loptu je uzeo, ko drugi do Džejms Rodrigez, namjestio i rutinski pogodio za 2:1.

Kasno su se probudili igrači Kolumbije, koji su svim snagama napadali Brazilce u nadi da će se dokopati produžetaka, ali od toga nije bilo ništa. Brazil ide u polufinale Mundijala, a posljednja prepreka na putu do finala biće im Njemačka!

Međutim, velika pobjeda ostaće u sjenci povrede Nejmara, koga je Zuniga udario koljenom u leđa, pa je prva zvijezda domaćina iznijeta sa terena, sa bolnom grimasom na licu.

BrazilKolumbija18
BrazilKolumbija17
BrazilKolumbija16
BrazilKolumbija15
BrazilKolumbija14
BrazilKolumbija13
BrazilKolumbija12
BrazilKolumbija10
BrazilKolumbija9
BrazilKolumbija8
BrazilKolumbija7
BrazilKolumbija6
BrazilKolumbija5
BrazilKolumbija4
BrazilKolumbija3
BrazilKolumbija2
BrazilKolumbija1
BrazilKolumbija06
BrazilKolumbija05
BrazilKolumbija04
BrazilKolumbija03
BrazilKolumbija02
BrazilKolumbija01
BrazilKolumbija00
BrazilKolumbija001

Četvrtfinale:

Petak:

18.00 Francuska - Njemačka, Marakana, Rio de Žaneiro 0:1 (0:1)

22.00 Brazil - Kolumbija, Kaštelao, Fortaleza 2:1 (1:0)

Subota:

18.00 Argentina - Belgija, Nacionalni stadion, Brazilij

22.00 Holandija - Kostarika, Arena Fonte Nova, Salvador

Polufinala:

08.07. 22:00h Brazil - Njemačka

09.07. 22:00h Holandija/Kostarika - Argentina ili Belgija

Portal Analitika