Politika

MVPEI: Odbacujemo netačne navode Gorana Danilovića

vladazgrada
M
inistarstvo vanjskih poslova i evropskih integracija odbacuje netačne novode iznesene u izjavi poslanika Gorana Danilovića, objavljenoj u dnevnom listu Vijesti pod nazivom „Ambasadorima naređeno da ne lobiraju za Ranka“, vezano za aktivnost crnogorske diplomatske mreže povodom reizbora predsjednika Parlamentarne skupštine OEBS-a, navodi se u reagovanju Ministarstva vanjskih poslova i evropskih integracija dostavljenom Portalu Analitika.

MVPEI: Odbacujemo netačne navode Gorana Danilovića
Portal AnalitikaIzvor

Podsjetimo, predstavnik Crne Gore u Parlamentarnoj skupštini OEBS-a i šef poslaničke grupe Demokratskog fronta Goran Danilović ocijenio je da je neuspješan reizbor Ranka Krivokapića na funkciju predsjednika te međunarodne organizacije dokaz da crnogorska diplomatija nije učinila ništa da podrži Krivokapića. Danilović je Vijestima kazao da je Krivokapić, koji je za desetak glasova poražen od finskog kandidata Ilkea Kanervea, još i dobro prošao, s obzirom kako ga je podržala spoljna politika Crne Gore.

Ministarstvo vanjskih poslova i evropskih integracija navodi da je u ovom, kao i u svim drugim slučajevima do sada, postupalo u skladu sa najboljim interesima države Crne Gore.

- Ministarstvo vanjskih poslova i evropskih integracija je, u ovom, kao i u svim drugim slučajevima do sada, postupalo u skladu sa najboljim interesima države Crne Gore, prepoznajući važnost učešća crnogorskih zvaničnika i građana u međunarodnim organizacijama, kojim doprinose ostvarenju naših spoljnopolitčkih ciljeva - kaže se na kraju saopštenja.

 

Portal Analitika