Svijet

Njujork: Premijera mjuzikla o Bilu Klintonu 18. jula

0407klintonmjuziklok
N
ije jednostavno biti u koži Hilari Klinton- njena posljednja knjiga loše se prodaje, njene izjave o finansijskim teškoćama nedavno su razljutile brojne Amerikance, a seksualni "ispadi" njenog supruga inspirisali su autore mjuzikla koji će se uskoro početi prikazivati u Njujorku.

Njujork: Premijera mjuzikla o Bilu Klintonu 18. jula
Portal AnalitikaIzvor

U trenutku kada bivša prva dama Amerike i nekadašnja državna sekretarka razmišlja o trci za predsjednički mandat 2016. australijski scenarista Pol Hodž najavio je njujoršku premijeru satiričnog mjuzikla "Clinton, the musical". 18. Jula, u sklopu njujorškog "Music Theatre" festivala. Prikazaće se dvočasovni muzički spektakl, koji obuhvata dva predsjednička mandata bivšeg američkog predsjednika Blla Klintona (1993-2001), uključujući i skandal s Monikom Levinski koji je ugrozio njegov drugi mandat.

Klintona, koji je za Amerikance uprskos greškama jedan od najboljih američkih predsjednika u istoriji, u mjuziklu prikazuju dva glavna lika - Vilijam, superinteligentni državnik i Bil - ženskaroš.

"Predstavljaju ga dva umjetnika jer je vodio dva paralelna života", kaže Hodž, Australijanac koji živi i radi u Londonu.

Mjuzikl je već predstavljen u Londonu i u Edinburgu. Hodž je za AFP kazao kako su ga Klintonovi privukli kao zanimljiv par, ali i kao snažne ličnosti.

"Mislim da Bil Klinton posjeduje ogromnu snagu, ali i određenu ranjivost, zbog čega ga ljudi vole", objasnio je Hodž.

(Seebiz)

Portal Analitika