Fudbal

Mandžukić u Atletiko Madridu za 18 miliona eura

03mariomandzukicok
P
rema najnovijim informacijama iz Madrida, najbolji hrvatski napadač Mario Mandžukić (28) dogovorio je transfer u redove španskog prvaka, madridskog Atletika.

Mandžukić u Atletiko Madridu za 18 miliona eura
Portal AnalitikaIzvor

Mandžukićev "transfer života" navodno je težak 18 miliona eura, što znači da je Bajern dao popust Špancima, budući da je prvobitni odštetni zahtjev bio 25 miliona eura. Ova astronomska svota odbila je Arsenal i Juventus, ali pošto je Atletiko upravo prodao Diega Kostu u Čelsi za 35 miliona eura, Simeone je bez teškoća mogao da priušti veliku hrvatsku zvijezdu. Mario Mandžukić biće prvi hrvatski igrač na Visente Kalderonu.

Jedini klub koji je prije Atletika izašao sa konkretnom ponudom za Mandžu bio je bogati Volfsburg, stavivši pred igrača na sto osam milijuna eura bruto godišnje plate, što je Mario odbio. Mandžukić se, navodno, zasitio Bundeslige (110 utakmica, 53 pogotka u četiri godine za Volfsburg i Bajern) i tražio je novi izazov.

Donedavno se nagađalo da je Juventus najrealnija opcija za Mandžukića. Tu priču prvi su plasirali Italijani, smatrajući da Konteu za iskorak u Evropi treba moderan centarfor. No, i u ovom slučaju astronomska odšteta pojavila se kao nepremostiva prepreka. Posljednji igrač za kojeg je Juve iskeširao 20 miliona eura bio je, još prije pet godina, brazilski vezista Diego. Uz to, Konte ima Ljorentea i Teveza i nekoga bi morao da žrtvuje, jer bi Mandžukić došao kao zvijezda i tražio bi poziciju prvoga napadača.

(Večernji list)

Portal Analitika