Ostalo

Crnogorski atletičari na mitingu u Varaždinu

Atletika-atletski-teren-2
P
araolimpijska atletska reprezentacija Crne Gore nastupiće za vikend na sankcionisanom mitingu u Varaždinu, saopšteno je iz Paraolimpijskog komiteta Crne Gore, prenosi Mina.

Crnogorski atletičari na mitingu u Varaždinu
Portal AnalitikaIzvor

Crnu Goru će u Varaždinu predstavljati Marijana Goranović u kategoriji F-40 (osobe niskog rasta),

Miloš Ranitović kategorija F-12 (osobe sa oštećenjem vida), Veselin Vuković u kategoriji F-13 (osoba sa oštećenjem vida), Andrija Samardžić u kategoriji T-12 (oštećenje vida) i Mirnes Ramović u kategoriji F-11 (osobe bez vida).

Goranović i Ramović takmičiće se u bacanju kugle, Ranitović u skoku u vis i dalj i bacanju koplja, a Samardžić u trkama na 100 i 200 metara.

Vuković će nastupiti u skoku u vis i dalj. Predsjednik Paraolimpijskog komiteta Crne Gore Igor Tomić kazao je da crnogorske atletičare u Varaždinu očekuje tradicionalno jak miting.

"Prijavljeno je preko 100 takmičara iz deset država svijeta. Očekujem da Goranović i Ranitović potvrde već ostvarene norme za Evropsko prvenstvo sa novim ličnim rekordima, a posebno bih volio da iskusni Veselin Vuković, svoju 25 godina dugu paraolimpijsku karijeru kruniše normom i bude dio ekipe za prvenstvo Evrope, u Velsu od 15. do 24. avgusta", rekao je Tomić u izjavi dostavljenoj agenciji Mina.

On je kazao da će šampionat u Velsu okupiti preko 600 atletičara iz više od 40 država.

 

Portal Analitika