Region

Uhapšen direktor Beogradskog aerodroma

direktoraerodromaBG
D
irektor Beogradskog aerodroma "Nikola Tesla" Velimir Radosavljević uhapšen je zbog štete koju je pričinio ovom preduzeću, javlja „Blic“.

Uhapšen direktor Beogradskog aerodroma
Portal AnalitikaIzvor

Radosavljević je uhapšen zbog sumnje da je zloupotrebom položaja oštetio to preduzeće za više od 207 miliona dinara, zaključenjem štetnog ugovora sa kompanijom "Viz er".

Odeljenje za suzbijanje privrednog kriminaliteta Beogradske policije je, po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, odredila zadržavanje do 48 sati Radosavljeviću zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično djelo zloupotreba položaja odgovornog lica, saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova.

Direktor aerodroma se sumnjiči da je u svojstvu odgovornog lica JP "Aerodrom Beograd", prilikom samostalnog vođenja pregovora sa predstavnicima "Viz era", 29. januara 2010. godine, zaključio Memorandum o razumevanju sa tom kompanijom, kojim joj je odobrio korišćenje aerodromskih usluga ispod cijene, uključujući i popust od 20 odsto na putničku taksu, iako takve pogodnosti nisu mogle da budu odobrene nijednoj kompaniji.

 

Blic.rs

Portal Analitika