Politika

Krivokapić organizovao drugi susret parlamentarnih delegacija Ukrajine i Rusije

0107krivokapic
P
redśednik Parlamentarne skupštine OEBS Ranko Krivokapić je tokom Godišnjeg zasijedanja PS OEBS, koje se održava u Bakuu, organizovao drugi susret ruske i ukrajinske parlamentarne delegacije na temu ukrajinske krize, saopšteno je iz Kabineta predśednika crnogorske Skupštine.

Krivokapić organizovao drugi susret parlamentarnih delegacija Ukrajine i Rusije
Portal AnalitikaIzvor

Nakon prvog susreta u Beču, takođe na inicijativu Krivokapića, ruska i ukrajinska delegacija su ovog puta dogovorili formiranje posebne međunarodne parlamentarne grupe koja će se baviti nizom važnih pitanja sa ciljem deeskalacije situacije u kriznim područjima Ukrajine. Članovi ove grupe će, pored ruskih i ukrajinskih parlamentaraca, biti i parlamentarci ostalih zemalja članica OEBS.

Krivokapić je naglasio da je postignuti dogovor uspjeh parlamentarne diplomatije u okviru PS OEBS, koji istovremeno predstavlja pokazatelj parlamentarne političke zrelosti u bavljenju tako osjetljivim pitanjem kakva je ukrajinske kriza.

U okviru plenarnog zasijedanja PS OEBS, on je otvorio specijalnu debatu posvećenu ukrajinskoj krizi. Govoreći o važnosti parlamentarne diplomatije na rješavanju teških bezbjednosnih pitanja istakao je zadovoljstvo što je PS pokazala posvećenost i odgovornost da se bavi problemima, a ne samo da govori o njima.

- Pokazali smo da OEBS familija i u ovako teškim periodima veoma drži do saradnje, kao principa koji predstavlja noseći stub naše organizacije. Parlamentarci su dokazali političku mudrost i spremnost na preuzimanje rizika. Građani su nas birali da uzimanjem krize na naša pleća, bude manje krize u njihovim životima - naveo je Krivokapić.

Portal Analitika