Košarka

ABA liga: Plej-of umjesto F4

ABAliga1
O
rganizacija ABA lige odlučila je da od sljedeće sezone u završnici takmičenja koristi plej-of, a ne F4 format kao do sada.

ABA liga: Plej-of umjesto F4
Portal AnalitikaIzvor

Preduzeće koje je vlasnik regionalnog takmičenja ABA Sidro d.o.o. odlučilo je će u plej-ofu učestvovati četiri najbolja tima iz regularnog takmičenja, a za plasman u finale biće im neophodne dvije pobjede u seriji formata 1-1-1.

Šampion ABA lige postaće ekipa koja prva stigne do tri pobjede, u takmičenju po formatu 2-2-1. Nova sezona regionalnog takmičenja u kojoj će se koristiti ovaj sistem počinje 4. oktobra ove godine. Kompletan raspored utakmica biće određen na sjednici predstavnika svih klubova učesnika 11. jula u Zagrebu.

Pored promjena sistema takmičenja utvrđen je i način delegiranja učesnika za sezonu 2015/16, Srbija i Hrvatska će sljedeće sezone imati tri garantovana mjesta, a Slovenija i Bosna i Hercegovina po dva. Posebna pozivnica biće upućena ekipi koja iz države koja sljedeće sezone bude imala najbolji koeficijent u takmičenju, a Budućnost i MZT će učestvovati kao predstavnici Crne Gore i Makedonije, takođe sa posebnom pozivnicom.

Ostala dva mjesta biće dodijeljena Levskom i Solnoku, ali ukoliko budu prihvatili sve uslove učešća u ligi.

Portal Analitika