Politika

Klub odbornika SNP Herceg Novi neće podržati Danijelu Đurović

3006SO_Herceg_Novi
K
riza u Herceg Novom se nastavlja. Isključenici odbornici SNP-a ne prihvataju ni novog kandidata za predsjdnika opštine, Danijelu Đurović, objavio je radio Antena M.

Klub odbornika SNP Herceg Novi neće podržati Danijelu Đurović
Portal AnalitikaIzvor

Klub odbornika SNP Herceg Novi čine Vladimir Mračević, Predrag Anđelic, Zorica Gavrilović i Bogdan Kočatanović. U reagovanju povodom jučerašnjeg SNP-ovog kandidovanja Danijele Đurović za predsjednicu opštine Herceg Novi navode :

«Organizovanje konferencije za štampu Obrada Gojkovića i najavljivanje kandidature za predsjednika opštine G-đe Danijele Đurović vidimo samo kao nastavak vođenja politike u prepoznatljivom maniru. Zatečeni smo da se takav predlog prvo saopštava na konferenciji bez ikakvih prethodnih konsultacija, a imajući u vidu činjenicu da je prethodno bio zakazan sastanak svih predstavnika političkih subjekata na kojem bi se razmatrale mogućnosti konsolidacije dosadašnje skupštinske većine. Poražavajuće je, da isti oni koji izlaze sa novim predlozima nisu udostojili svojim prisustvom sinoćni sastanak, kao i prethodna dva, čime su pokazali da im nije cilj prevazilaženje problema, već nastavak nametanja politike svršenog čina uz onaj poznati pristup „uzmi ili ostavi“. Smatramo da je ovakav pristup nedopustiv, što potvrđuje i činjenica da je nagovještena sjednica Skupštine opštine za petak 04. jul, bez konsultacija, bolje rečeno ignorisanjem koalicionog sastanka koji je inicirao Pokrtet za promjene u cilju iznalaženja riješenja.

Klub odbornika Socijalistička Narodna Partija-Herceg Novi ne može da prihvati predloženo rješenje jer predlagač ovog kandidata isključuje mogućnost bilo kakvog razgovora i dogovora sa našim klubom. Osim toga teško je očekivati da se podrži bilo koji kandidat koji je glasao za predlog o našem isključenju iz partije. Čudi nas i to da Danijela Đurović prihvata kandidaturu, a da prethodno nije usaglašena većina koja će podržati njen izbor u Skupštini opštine, ili možda nemamo informaciju da je dogovorena neka druga skupštinska većina, i u tom slučaju čestitamo unaprijed g-đi Đurović i poručujemo da ne možemo zaboraviti sve što je protiv nas izrečeno i da ćemo u takvoj postavci stvari rado sjesti u opozicione klupe.

Na kraju želimo da saopštimo da mi u ovim „igrama bez granica“ naših dosadašnjih partijskih kolega, na ovaj način dalje nećemo učestvovati, jer one nanose nenadognadivu štetu gradu i njegovim građanima.»

Portal Analitika