Politika

GASPARIČ: Realne šanse za poziv u NATO 2015.

vlahovicGasparic
Č
lanstvo Crne Gore u NATO-u cilj je koji podrazumijeva promjene u političkoj, ekonomskoj i kulturnoj sferi, kazao je predsjednik Crnogorske demokratske unije (Cdu), Miodrag Vlahović na sastanku sa ambasadorom Slovenije Vladimirom Gasparičem, prenosi RTCG.

GASPARIČ: Realne šanse za poziv u NATO 2015.
Portal AnalitikaIzvor

Vlahović je istakao da NATO integracije treba posmatrati i shvatiti kao katalizator ukupne reforme crnogorskog društva.

„CDU smatra da je članstvo u Alijansi cilj koji zahtijeva i podrazumijeva promjene u političkoj, ekonomskoj i kulturnoj sferi - prije svega dalju izgradnju institucija i vladavinu prava. Pored toga, pristupanje Sjeverno-atlantskom savezu iziskuje promjene koje su u potpunosti komplementarne evropskoj agendi Crne Gore. Članstvo u NATO je pretpostavka i osnov budućeg članstva u EU. To je bilo iskustvo svih novih članica NATO i EU i ono će biti potvrđeno i u Crnoj Gori“, naveo je Vlahović.

Gasparič je potvrdio da, sudeći po raspoloženju i stavovima koji su se čuli na Ministarskom savjetu NATO-a, postoje realne šanse da Crna Gora dobije poziv za pristupanje Alijansi tokom 2015. godine.

Vlahović i Gasparič su, kako se navodi, razmijenili mišljenja o aktuelnim političkim procesima i ukupnom razvoju situacije u našoj zemlji, u Regionu i na globalnom planu.

rtcg.me

Portal Analitika