Politika

Tatjana Perović izabrana za predsjednicu Mreže žena PZP-a

3006perovic
N
a izbornoj skupštini Mreže žena održanoj 29.06 za novu predsjednicu izabrana je Tatjana Perović, dok su za potpredsjednice izabrane Jovanka Bogavac iz Berana, Marija Abat iz Nikšića i Valentina Tadić iz Budve.

Tatjana Perović izabrana za predsjednicu Mreže žena PZP-a
Portal AnalitikaIzvor

U svom obraćanju delegatkinjama , Perovićeva je istakla značaj jačanja ženske uloge u društvu i označila ekonomsko osnaživanježena kao veliki problem.

-Mi na njega možemo djelovati tako što ćemo dati podršku akcijama i strategijama u kojima su žene u prvom planu, kao i pisanjem istih i javnim iznošenjem stavova o pogrešnim politikama kojima se žene dovode u zavistan položaj- rekla je ona

Kao svjedoci nevjerovatnih medijskih i političkih napada na žene u posljednjih par mjeseci, jedini mogući potezi Mreže žena kao organizacije jesu javni nastupi i podrška kao vid političke borbe.

Mi želimo da prvo u našoj političkoj strukturi a zatim kao primjer dobre prakse i na nivou države povećamo broj na rukovodećim položajima, te ćemo u tom smislu organizovati seminare u skladu sa mogućnostima i uz saradnju sa prijateljima iz Konzervativne partije Velike Britanije.

Tokom Skupštine usvojen je Statu Mreže žena, kao i deklaracija u kojoj je navedeno da se muškarci žene rađaju ravnopravni, međutim da je situacija na terenu drastično drugačija od proklamovane svjedoči čitav niz primjera iz prakse.

Mreža žena Pokreta za promjene ima zadatak da se bori za društvo ravnopravnih ljudi, bez obzira na uzrast, pol, seksualno, religiozno ili političko opredjeljenje.

Tatjana Perović je po struci  profesor matematike, zaposlena u Osnovnoj školi “Savo Pejanović”, majka je dvoje djece i član je Pokreta za promjene od osnivanja 2006.

Jedna od prvih akcija Mreže žena je bilo prikupljanje knjiga koje će naknadno biti donirane ustanovi za koju se procijeni da će joj biti najkorisnije.

 

Portal Analitika