Muzika

Royal Music Fest od 1. do 3. avgusta na Cetinju

3006royal
T
reći po redu Royal Music Fest biće održan od 1. do 3. avgusta na cetinjskoj Ljetnjoj pozornici ispod Orlovog krša. I ove godine festival je osmišljen tako da će sve tri večeri imati i takmičarski dio u kojem će učestvovati bendovi sa ex-Yu prostora, ali i revijalne koncerte u okviru kojih će nastupiti već afirmisani bendovi i izvođači.

Royal Music Fest od 1. do 3. avgusta na Cetinju
Portal AnalitikaIzvor

“Takmičari imaju svoje posebnosti i različite stilove. Viđjećete da se od prošlogodišneg festivala vrijedno radilo i da nijedan od njih nije tu slučajno. Nadamo se da ćemo na ovaj način dati priliku da se obogati muzičko zvjezdano nebo. Vjerujem da znate da je prošlogodišnji pobjednik - grupa Sane - od benda koji je bio pred razlazom prije dolaska na Cetinje, uspio da snimi album, da napravi puno koncerata, da na kraju vođa benda, bubnjar Stjepan Krznarić bude gost najgledanijeg poltičkog talk-šoua na HRT-u, Stankvićevih 60 minuta. Vidite kako i mi njima damo energiju”, pohvalio se Dragan Bulajić, direktor festivala.

Ovogodišnji festival posvećen je hrvatskom kantautoru Dinu Dvorniku, pa će sem autorskih, takmičari dobiti za zadatak da obrade po jednu njegovu numeru.

„Dino Dvornik je svojim pjesmama pomjerio muzičke granice na ovim prostorima i pokazao da kvalitet može povezati i različite muzičke ukuse. Ovo je pokušaj da i sa naše strane pokažemo poštovanje prema izuzetnom umjetniku. Primijetili ste prošle godine kako su mladi sastavi dali novu energiju pjesmama Miladina Šobića, pa smo sigurni da ćemo i ove godine puštiti u novi život neke stare hitove”, siguran je Bulajić.

On ističe da je svjestan činjenice da takmičari nemaju jednostavan zadatak.

Pobjednik trećeg Royal Music Festa dobiće novčanu nagradu, a ulaz sve tri večeri na festivalu biće slobodan.

Prošlogodišnji festival bio je posvećen crnogorskom kantautoru Miladinu Šobiću, a pobjedu je od osam bendova odnio zagrebački SANE. U okviru revijalnog dijela publika je imala priliku da čuje Osvajače, Van Gogh i Zabranjeno Pušenje.

Foto: cdm.me

Portal Analitika