Ostalo

ZLATIČANIN: Budite sigurni, biću svjetski prvak!

Zlaticanin30
C
rnogorski bokser Dejan Zlatičanin napravio je fenomenalan rezultat pobjedom nad Škotlanđaninom Rikijom Brnsom u Glazgovu u eliminacionom meču za titulu prvaka svijeta u lakoj kategoriji, verzije WBC.

ZLATIČANIN: Budite sigurni, biću svjetski prvak!
Portal AnalitikaIzvor

Zlatičanin je pobijedio sudijskom odlukom 2:1 (115:113, 115: 113, 113:115) u 12 rundi.

’’Još uvijek nijesam svjestan ovog uspjeha. Ovo je vjerovatno jedan od najvećih uspjeha u profesionalnom boksu u bivšoj Jugoslaviji, još od Slobodana Kačara, koji je osvojio svjetsku titulu u IBF-u. Jako sam srećan jer sam izborio meč za prvaka svijeta protiv šampiona Omara Figaroe. Govorio sam tokom priprema, da ako pobijedim Brnsa, da ću biti svjetski prvak. Jer meni više leži stil borbe Figaroe. Vjerujem, da kad dođe taj dan, da se sudarim sa njim, da ću izaći kao pobjednik’’, poručio je na konferenciji za novinare Zlatičanin.

Bio je bolji tokom čitavog meča, a najdominantniji je bio u prvoj kada je lijevim snažnim krošeom Škotlanđanina poslao na pod.

'’Što se tiče početka borbe u Glazgovu, taj dan su mi se miješala osjećanja. Saznanjem da sam dobio ćerkicu Sofiju, bio sam u nekom euforičnom stanju. Nijesam više razmišljao o porazu. Strah od batina nikada nijesam imao, ali jesam strah od poraza. Tog dana o tome nijesam razmišljao, bio sam maksimalno pripremljen. Odličan posao je odradio moj trener Slobodan Anđelić. Publika je navijala kao na fudbalskim stadionima. Nevjerovatna atmosfera, skandirali su ime mog protivnika. Ali, to me nije omelo da pokažem ono što znam, čak naprotiv dalo mi je neko samopouzdanje, i odmah poslije par sekundi sam ga poslao na pod. Sijevnula je ljevica, pao je na pod, i trebalo mu je prilično dosta rundi da se oporavi. Iz runde u rundu sam bio sve bolji, pogađao sma ga preciznim udarcima. Meč sam priveo kraju kako treba, slavio sudijskom odlukom 2:1, i to su svi osudili. Jer. engleski sudija je bez razloga podržao domaćeg borca. Oni, su kasnije izjavili, da su to uradili kako Brns ne bi pao na rang listi, a da meni taj poen ništa ne znači’’, kazao je naš borac.

Zlatičanin je istovremeno osvojio internacionalnu titulu prvaka svijeta, u verziji WBC. Brns je bivši šampion svijeta, u verziji WBO, u lakoj i superlakoj kategoriji, a šampionski pojas branio je tri puta.

’’Jako sam srećan, i mislim da ću tek za nekoliko dana biti svjestan ove pobjede. I biću svjetski prvak, u to budite sigurni. Pobijedio sam borca koji je velika zvijezda u svojoj zemlji, koji je pobjeđivao velike zvijezde, i ja sam sada druga osoba. Vjerujem da će Crna Gora dobiti prvaka u najprestižnijoj WBC verziji.’’

Meč između Zlatičanina i Brnsa je bio glavna borba večeri. Ovaj meč je prenosila je britanska televizija Skaj sport.

Portal Analitika