Politika

FOTO: Danilović sa predsjednikom ruske Dume, osobom sa crne liste SAD i EU

okdanilovic11pr
Š
ef poslaničkog kluba Demokratskog fronta Goran Danilović sastao se u Bakuu, na marginama zasijedanja parlamentarne Skupštine OEBS-a, sa predsjednikom ruske Dume Sergejom Niriškinom.

FOTO: Danilović sa predsjednikom ruske Dume, osobom sa crne liste SAD i EU
Portal AnalitikaIzvor

Niriškin se se sa još dvadeset ruskih i ukrajinskih državljana nalazi na crnoj listi SAD i Evropske unije i njemu je zabranjen ulazak na teritoriju SAD i EU  a njegove nekretnine i računi  ukoliko ih ima, biti će konfiskovani.

Tim mjerama se pridružila i Crna Gora koja je krajem marta  podržala odluku Savjeta EU, kojom se za još 20 ruskih i ukrajinskih državljana zabranjuje ulazak u zemlje EU i raspolaganje sredstvima. Na listi je između ostalih i predsjednik ruske Dume Sergej Nariškin.

- Na prvoj plenarnoj sjednici u ime ruske delegacije nastupio je predsjednik Dume ujedno i šef ruskog tima od ove godine, gospodin Nariškin. Očekivali smo i nastup predsjednika Vrhovne Rade Ukrajine ali se nije pojavio. U njegovo ime nam se obratio potpredsjednik.

Iskoristio sam priliku da predsjedniku Dume prenesem ukratko pozicije DF kao dominantne opozicije u CG ali i da uputim komplimente za jedan vrlo umjeren i državnički govor sa porukama mira i predlogom rješenja tokom nastupa, napisao je Danilović na svom Fejsbuk profilu.

DF i NOVA u okviru njega imaju otvoren poziv da posjete Dumu. Prisjetili smo se da smo prošle godine propustili tu priliku ali da su se stekli uslovi da ove godine budemo u Moskvi, zaključio je Danilović.

Na američkoj listi su pored Niriškina i Rogozina i šef kabineta predsjednika RF Sergej Ivanov, njegov zamjenik Aleksej Gromov, lider partije Pravedna Rusija Sergej Mironov, poduzetnici Arkadij i Boris Rotenberg, biznismen Jurij Kovaljčuk, vlasnik investicijske grupe Volga Group Gennadij Timčenko, direktor Ruskih željeznica Vladimir Jakunjin, kao i niz senatora i zastupnika Državne Dume.

Foto: Fejsbuk

Portal Analitika