Politika

POŠA: Učinićemo sve da 2015. Crna Gora dobije poziv za članstvo u NATO

posakris3006
A
mbasador Mađarske u Crnoj Gori Kristijan Poša izjavio je za Pobjedu da će njegova zemlja učiniti sve da 2015. godine Crna Gora dobije poziv za članstvo u NATO.

POŠA: Učinićemo sve da 2015. Crna Gora dobije poziv za članstvo u NATO
Portal AnalitikaIzvor

On smatra da je odluka šefova diplomatija zemalja članica Alijanse da intenziviraju razgovore sa Crnom Gorom i da se izjasne o pozivu do kraja sljedeće godine pozitivna, jer smo napokon dobili konkretnu informaciju.

- Do sada niko nije dao tako direktnu brojku kao što je 2015. Naravno, uvijek ima dileme da li je to pozitivno ili negativno. Moje mišljenje je da je to svakako pozitivna informacija zbog toga što sad više nema velike dileme - rekao je Poša, dodajući da je to dobro i za region.

Na pitanje šta konkretno znače najavljeni intenzivni razgovori NATO-a i Crne Gore, ambasador Poša kaže da ćemo detalje saznati nakon samita u Velsu.

- Treba da sačekamo zaključke samita u Velsu i poslije možemo konkretno da kažemo što su naši zadaci - naglasio je Poša.

On je dodao da će Mađarska sljedeće godine biti naša kontakt ambasada za NATO.

- Ono što ja mogu da vam garantujem je da će Mađarska učiniti sve da Crna Gora 2015. dobije poziv za članstvo u NATO. Znamo da to ne zavisi samo od Mađarske, ali ćemo učiniti sve za Crnu Goru i region - istakao je Poša.

Sagovornik Pobjede poručuje da Crna Gora sada treba da se usredsrijedi da do kraja 2015. godine bude spremna za poziv.

foto: danas.rs

Portal Analitika