Košarka

Crna Gora šesta na turniru u Istanbulu

MladiKosakrasi19.06
M
lada košarkaška reprezentacija Crne Gore poražena je od selekcije Rusije 83:47 u meču za peto mjesto na turniru u Istanbulu, koji je bio posljednja provjera pred početak Evropskog prvenstva za igrače do 20 godina na Kritu, od 8. do 20. jula.

Crna Gora šesta na turniru u Istanbulu
Portal AnalitikaIzvor

''Crveni'' su u duelu sa Rusijom nastupili znatno oslabljeni, bez četiri igrača (selektor Mihailo Pavićević je odmarao Miliju Mikovića, Mašana Vrbicu i Nikolu Žižića, dok je Luka Đurović propustio meč zbog povreda), što je protivnik iskoristio da se revanšira za poraz na startu turnira.

Najefikasniji u našoj selekciji bili su Vasilije Vušović i Veselin Kovačević sa po 11 poena, dok je Milovan Drašković meč završio sa 10 poena. Izabranici Mihaila Pavićevića na turniru u Istanbulu ostvarili su dvije pobjede (Rusija i Njemačka), a doživjeli su poraze od Francuske, Turske i u posljednjem meču od Rusije.

U sklopu priprema za šampionat na Kritu, ''crveni'' su nastupili na turniru u francuskom gradu Turkoan, gdje su osvojili peto mjesto sa učinkom od četiri pobjede u pet mečeva.

Portal Analitika