Fudbal

FOTO - SP: Brazil u četvrtfinalu! Penali kobni za Čile!

BrazilCile6
F
udbaleri Brazila prvi su četvrtfinalisti Svjetskog prvenstva!! Samo što je krenula nokaut faza, i drama na Mundijalu! Domaćin šampionata eliminisao je Čile nakon boljeg izvođena jedanaesteraca, a meč je u regularnom toku završen 1:1! Nejmar i drugovi su bili srećnije ruke, tačnije golman ''karioka'' Cezar, odbranio je dva jedanaesterca, i izabranike Felipea Skolarija odveo među osam najboljih timova svijeta!

FOTO - SP: Brazil u četvrtfinalu! Penali kobni za Čile!
Portal AnalitikaIzvor

Eksplodirao je stadion Mineirao u 18. minutu! Nejmar je izveo korner sa lijeve strane, Tijago Silva glavom prebacio loptu na drugu stativu do Davida Luiza, koji je butinom zatresao mrežu Brava za 1:0! U 32. minutu ponovo je eksplodirao stadion, ali dio obojen u crveno, jer je Čile stigao do 1:1. Nakon loše izvedenog auta Brazilaca, lopta je došla do Vargasa, on je pronašao Aleksisa Sančeza, a napadač Barselone je iskosa sa desne strane pogodio za izjednačenje.

U četvrtom minutu nastavka izdvajamo pokušaj Fernandinja, pošto je brazilski vezista snažno šutirao sa distance, ali je lopta otišla pored lijeve stative. U 55. minutu Veb je poništio gol Brazilcima. Hulk je primio loptu, zatresao mrežu ali je Veb procijenio da je brazilski napadač igrao desnom rukom u kaznenom prostoru Čileanaca. U nastavku nije više bilo onako lepršavog fudbala kao u prvom poluvremenu, ritam je bio daleko slabiji i strah od greške uvukao se u redove oba tima. Rezultat se nije mijenjao do kraja, pa se otišlo u produžetke.

Nije se mnogo toga zanimljivog dogodilo u prvom produžetku. U samom finišu drugog produžetka, pošto je Čile došao do daha, Pinilja je raspalio po lopti sa ivice šesnaesterca i snažno pogodio prečku. Nije bilo gola, pa su na red došli jedanaesterci. Prvi je šutirao David Luiz i pogodio, na drugoj strani Cezar je odbranio šut Pinilje. U drugoj seriji rezervista Vilijan je šutirao pored stative, ali je fenomenalni Cezar odbranio šut i Sančezu. Marselo je otvorio treću seriju pogotkom, a precizan je bio i Aranguiz. Bravo je u četvrtoj seriji odbranio šut Hulka, Diaz je pogodio za 2:2. Nejmar je majstorski pogodio za vođstvo, ali je Hara pogodio statitu, pa se Brazil plasirao u četvrtfinale!

BrazilCile17
BrazilCile16
BrazilCile15
BrazilCile14
BrazilCile13
BrazilCile12
BrazilCile11
BrazilCile10
BrazilCile9
BrazilCile8
BrazilCile7
BrazilCile6
BrazilCile5
BrazilCile4
BrazilCile3
BrazilCile2
BrazilCile1
BrazilCile0
BrazilCile00

Osmina finala:

Subota, 28. jun:

18.00 Brazil - Čile 1:1 (1:1), nakon penala 3:2

22.00 Kolumbija - Urugvaj

Neđelja, 29. jun:

18.00 Holandija - Meksiko

22.00 Kostarika - Grčka

Poneđeljak, 30. jun:

18.00 Francuska - Nigerija

22.00 Njemačka - Alžir

Utorak: 1. jul:

18.00 Argentina - Švajcarska

22.00 Belgija - SAD

Četvrtfinala:

Brazil/Čile - Kolumbija/Urugvaj

Holandija/Meksiko - Kostarika/Grčka

Francuska/Nigerija - Njemačka/Alžir

Argentina/Švajcarska - Belgija/SAD

Portal Analitika