Fudbal

Snajperista želio da puca na premijeri SP!?

PredsjednicaBrazila
P
rava drama nastala je na stadionu u Sao Paulu koji je posmatrala predsjednica Brazila Dilma Rusef, kada je snajperista tražio dozvolu da puca.

Snajperista želio da puca na premijeri SP!?
Portal AnalitikaIzvor

Naime, na otvaranju Mundijala 12. juna policijski snajperista je primijetio naoružanog muškarca kako prilazi predsjednici, ali se ispostavilo i da je on dio organa reda.

Na stadionu Itaguerao bilo je više od 60.000 gledalaca, a Rusef je duel Brazila i Hrvatske gledala u društvu predsjednika FIFA Sepa Blatera i generalnog sekretara UN Ban Ki-Muna.

Iako je ranije portparol policije izjavio da je snajperista tražio dozvolu da puca, on je kasnije istakao da to nije bio slučaj, i da on nije pokrenuo pomenuti protokol.

Lokalne novine su prenijele vijest da je policija sumnjala da je naoružani čovjek uljez jer niko iz policije nije trebalo da bude prisutan u VIP sektoru.

Nekoliko trenutaka kasnije policija je na monitorima identifikovala osobu kao policajca. On je brzo napuštio taj sektor, a kasnije rekao da je istraživao potencijalnu prijetnju bombom. (B92)

Portal Analitika