Fudbal

Nejmar: Pele me odgovorio od Čelsija

NejmarBrazil
J
edna od zvijezda tekućeg Svjetskog prvenstva Brazilac Nejmar otkrio je da ga je legendarni zemljak Pele odgovorio da pređe u Čelsi.

Nejmar: Pele me odgovorio od Čelsija
Portal AnalitikaIzvor

"Bio je 23. avgust 2010. Otac i ja smo sastančili sa predsjednikom Luisom Alvarom u Santosovim prostorijama. Čelsi je poslao ogromnu ponudu, ali je usred razgovora predsjednik Santosa ugasio svijetlo, pokazao na stolicu i rekao: 'To je stolica velikog nacionalnog sportskog junaka. Otkako je Aerton Sena poginuo, on je prazan. Ostane li Nejmar Junior u Santosu i odbije Čelsi, napraviće prvi korak da sjedne u tu stolicu'. I onda smo razmišljali. Ta bi odluka mogla biti prekretnica u mom životu", napisao je Nejmar.

"Onda me nazvao Pele. Kako sam se tada osjećao važnim! Kralj fudbala me nazvao i tražio da ostanem. Podsjetio me na cijelu karijeru u Santosu, svojih pet svjetskih titula s klubom i reprezentacijom i sva priznanja koja je imao. Nije bilo lako, ali bila je ispravna odluka za našu porodicu i moju karijeru", rekao je fudbaler Barselone, koji je s četiri pogotka, zajedno s Lionelom Mesijem i Tomasom Milerom vodeći strelac Mundijala.

Portal Analitika