Fudbal

SP 1/4 finale: Brazil vs Čile, Kolumbija vs Urugvaj

BrazilvsChileNajava
F
udbaleri Brazila i Čilea od 18 časova igraju prvi meč osmine finala Svjetskog prvenstva na stadionu Mineirao. Drugi meč na programu je od 22 časa na Marakani, a sastaju se Kolumbija i Urugvaj.

SP 1/4 finale: Brazil vs Čile, Kolumbija vs Urugvaj
Portal AnalitikaIzvor

Brazilci su u prvom dijelu takmičenja zauzeli prvo mjesto u Grupi A, ispred Meksika, Hrvatske i Kameruna, dok je Čile bio drugi u B grupi, ispred svjetskog šampiona Španije i Australije. Selektor Brazila Luis Felipe Skolari izjavio je da je njegov tim pomalo uplašen i nervozan pred ovaj duel, ali da to ne moće negativno da utiče na kvalitet igre.

"To je normalno u svakom takmičenju, a ne samo zato što se ono sada održava u Brazilu. Znamo da nemamo pravo na grešku i da ne smijemo da izgubimo", dodao je Skolari.

Selektor Čilea Horhe Sampaoli izjavio je da njegova ekipa nije bez šansi na meču sa domaćinom.

"Brazil je pet puta osvajao Svjetsko prvenstvo i oni su najbolji tim na planeti. Mi ćemo igrati hrabro, kao što smo to radili u kvalifikacijama i grupnoj fazi“, rekao je Samapoli i dodao da nije sigurno da li će igrati Arturo Vidal.

Kolumbija je sa maksimalnih 9 bodova osvojila prvo mjesto u C grupe, dok je Urugvaj bio drugi u D grupi, iza Kostarike. Selektor Kolumbije Hose Pekerman rekao je da će biti teško igrati sa jednom od najboljih ekipa Juže Amerike.

"Tri pobjede su nam povećale sampouzdanje, dokazali smo da je Kolumbija vrlo snažan tim. Urugvaj je težak protivnik, jedan od najboljih iz Južne Amerike. Imaju sjajnu istoriju i iskustvo i nikada se ne predaju“, rekao je Pekerman.

Urugvajci će igrati bez Suspendovanog Luisa Suaresa, a kapiten Dijego Lugano rekao ih da ih na putu ka četvrtfinalu ništa neće omesti.

"Ništa nas neće zaustaviti, igraćemo kao jedan, pokazaćemo odlučnost, svjesni smo da ne smijemo da napravimo nijednu grešku. Glavu dižemo visoko, hoćemo da pokažemo svijetu da nam je učinjena nepravda“, istakao je Lugano.

Portal Analitika