Zanimljivosti

Putovanje svemirom kakvo još niste doživjeli [Video]

286sv148591
N
evjerovatni prizori koji su itekako stvarni očaraće vas svojom ljepotom i realnošću. Trebalo je puno truda za njihovo ”hvatanje” tako da nemojte propustiti na trenutak uživati u ljepoti koju vam nude.

Putovanje svemirom kakvo još niste doživjeli [Video]
Portal AnalitikaIzvor

Mladi fotograf Vincent Brady snimio je veoma neobične i zadivljujuće prizore noćnog neba iznad SAD-a.

Nezadovoljan ograničenjima koje mu je pružala fotografska oprema koju je imao, tada još student fotografije Vincent Brady, osmislio je neke svoje dodatne dijelove za fotoaparat i krenuo u lov na noćne prizore, piše Daily Mail.

Pri tom su nastale nevjerovatno zadivljujuće i inovativne fotografije koje je objavio i u obliku timelapasea na You Tubeu.

‘Opremu sam napravio još u januaru 2013. godine tokom posljednjeg semestra na državnom univerzitetu u Lansingu, prije nego što sam dobio diplomu iz fotografije’, rekao je Brady.

‘Budući da je tada u Michiganu bila zima, nisam mogao fotografirati zvjezdano nebo koliko sam to želio. Kada sam diplomirao u maju, počeo sam putovati’, ispričao je.

S kreativnom fotografskom opremom krenuo je u lov na noćno nebo širom američke savezne države Missouri. Tako su nastale predivne fotografije koje možete pogledati u priloženom videu.

tehnologija.me

Portal Analitika