Politika

VUJOŠEVIĆ: Lekić ne može da donosi odluke u ime Glavnog grada

Momcilo_Vujosevicsl
O
dbornik Demokrataske partije socijalista u Skupštini Glavnog grada Momčilo Vujošević ocijenio je u izjavi dostavljenoj Portalu Analitika da nijesu tačna tumačenja odbornika Demokratskog fronta da je po zakonu jedina ličnost koja u Glavnom gradu može da donosi odluke Miodrag Lekić, predsjedavajući Skupštinom.

VUJOŠEVIĆ: Lekić ne može da donosi odluke u ime Glavnog grada
Portal AnalitikaIzvor

-U cilju tačnog informisanja javnosti želim to da dematujem jer ovlašćenja koja ima predsjedavajući prvom sjednicom Skupštine, tj. najstariji odbornik, odnose se isključivo na sprovođenje propisane procedure do izbora predsjednika Skupštine Glavnog grada koja je predviđena Statutom i Poslovnikom za prvu sjednicu Skupštine, kazao je Vujošević.

Prema njegovim riječima, ta ovlašćenja obuhvataju davanje riječi odbornicima, određivanje pauze u radu, predlaganje prekida sjednice i određivanje njenog nastavka, rukovođenje tajnim glasanjem za izbor predsjednika Skupštine, saopštavanje koji kandidat je izabran i potpisivanje odluke o izboru predsjednika Skupštine Glavnog grada.

- Dakle, predsjedavajući prvom sjednicom Skupštine nema ovlašćenja u smislu donošenja bilo kakvih odluka, osim predsjedavanja i rukovođenja tom sjednicom, i da kao i svi ostali odbornici u Skupštini Glavnog grada glasa o izboru predsjednika Skupštine, zaključio je Vujošević.

 

 

Portal Analitika