Svijet

Sjeverna Koreja prijeti nemilosrdnom odmazdom zbog filma

un2606
S
jeverna Koreja je zaprijetila "nemilosrdnom" odmazdom u slučaju prikazivanja najavljenog holivudskog ostvarenja o ubistvu lidera te zemlje, Kim Džong Una, javlja BBC.

Sjeverna Koreja prijeti nemilosrdnom odmazdom zbog filma
Portal AnalitikaIzvor

Portparol Ministarstva inostranih poslova Sjeverne Koreje je u izjavi državnim medijima rekao da će puštanje tog filma u distribuciju biti shvaćeno kao "objava rata".

On nije spomenuo naslov tog filma, ali je vjerovatno riječ o akcionoj komediji "Intervju", sa Džemsom Frankom i Setom Rogenom u glavnim ulogama, koji bi u bioskope trebalo da stigne u oktobru, a čiji se trejler već može vidjeti na Ju Tjubu.

Junaci filma, TV voditelj i njegov producent pozvani su da obave intervju sa Unom, a zatim im CIA povjerava zadatak da ubiju sjevernokorejskog lidera.

"Obično, ljudi ne žele da me ubiju zbog filma, barem ne prije nego što plate ulaznicu i odgledaju ga", prokomentarisao je Rogen na Tviteru.

"Snimanje i prikazivanje filma čiji zaplet govori o napadu na naše najviše rukovodstvo je najeklatantniji akt terorizma i rata i neće biti tolerisan", zaprijetio je državni portparol u izjavi za sjevernokorejsku agenciju KCNA.

"Ako američka administracija dozvoli prikazivanje filma, biće preduzeta nemilosrdna protiv mjera", zaključio je on.

Portal Analitika