Zabava

Konfekcijski broj 000 zvanično postoji

2606broj
K
ada se pojavio konfekcijski broj 0 mislili ste da je to bilo previše... Što ćete onda reći kada saznate da se u nekim robnim kućama ulične mode pojavila odjeća konfekcijskog broja sa nevjerovatne tri nule.

Konfekcijski broj 000 zvanično postoji
Portal AnalitikaIzvor

Neki mediji tvrde kako je Holivud kriv za ovaj trend i kako samo mršave žene uspijevaju da postanu poznate i dobiju uloge u filmovima. Iako imamo poznate dame koje ponosno nose svoje obline kao što su Kim Kardašijan i Bijonse, ipak nije tajna da ukoliko želite da postanete zvijezda morate da budete zastrašujuće mršavi.

Drugi pišu kako je društvena mreža Instagram krivac za ekstremno mršavljenje, budući da mnoge manekenke upravo promovišu ovaj trend. Među njima su Aleksa Čung, Nikol Riči, Meri Čarteris i mnoge druge.

Da preciziramo, konfekcijski bro 000 je zastrašujuće mali. Broj nula je veličina 32, dok su dvije nule veličina 30, a tri nule je broj 28 koji praktično ne postoji.

Da je trend Holivuda biti ekstremno mršav dokazuje i glumica Kejt Bosvort koja je uspjela da oslabi čak do konfekcijskog broja 000. Bogata nasljednica Nikol Riči je dugo nosila broj 0, dok u posljednje vrijeme izgleda mršavije nego ikada.

Kao zaključak svega, pitamo se dokle će se brojevi smanjivati? Nekada smo mislili da od broja 0 nema dalje. Holivud će uvijek biti opsjednut mršavim ženama, a farmerke broja 000 su postale stvarnost.

Izvor i foto: b92.net

Portal Analitika