Politika

KENTERA: Odluka NATO očekivana

okkentera11
P
redsjednik Atlantskog saveza u Crnoj Gori Savo Kentera tvrdi da je odluka zemalja članica NATO da se Crna Gora ne pozove prije 2015. godine očekivana jer se pokazalo da ni jedna zemlja biti nagrađena ulaskom u Alijansu a da to nije zaslužila. On je u izjavi za Vijesti upozorio da ulazak u NATO nije zadatak koji neko može završiti za nekoliko mjeseci.

KENTERA: Odluka NATO očekivana
Portal AnalitikaIzvor

- U pitanju je proces koji traje duži vremenski period i koji će trajati i nakon ulaska u NATO. Da bi zemlja postala članica mora postojati jasna nedvosmislena politička volja, koja se manifestuje djelima kroz duži vremenski period, a ne samo pred samite ili neke druge velike događaje, rekao je Kentera.

Predsjednik Atlantskog saveza smatra da bi se danas razgovaralo u potpuno drugačijem kontekstu da se od početka iskreno radilo na ulasku u NATO.

- Neshvatljive su izjave političara, koji se protive ulasku u NATO, a sa druge strane kao glavni argument za nedobijanje poziva iznose taj što Crna Gora još nije sprovela sve reforme, dostigla potrebni nivo vladavine prava i što je privatna država, rekao je Kentera.

On je dodao da se mora još raditi na reformama i pored evidentnog napretka.

 

Portal Analitika