Politika

Pozitivna: SDP nas je uvjeravao da neće sa DPS-om u Kolašinu

Pozitivna-crna-gora1
S
ocijaldemokratska partija nas je uvjeravala da neće ulaziti u bilo kakav postizborni savez sa Demokratskom partijom socijalista u Kolašinu, saopšteno je nezvanično Portalu Analitika iz vrha Pozitivne Crne Gore.

Pozitivna: SDP nas je uvjeravao da neće sa DPS-om u Kolašinu
Portal AnalitikaIzvor

Demokratska partija socijalista i SDP navele su večeras u zajedničkom saopštenju da su razgovarale o mogućnosti formiranja lokalnih vlasti u opštinama Bar, Pljevlja, Bijelo Polje i Kolašin navodeći da je da u pojedinim od njih već postoji visok stepen saglasnosti o formiranju lokane vlasti DPS I SDP.

Pozitivna Crna Gora je u opštini Kolašin na izborima izašla u koaliciji sa SDP-om i kao koalicija Evropsko lice Kolašina osvojili su zajedno tri mandata. Treći mandat osvojen na ponovljenim izborima u Đuđevini ali je to glasanje osporio je osporio Ustavni sud pa će se i treći put ići na glasanje.

Prema nezvaničnim ali pouzdanim informacijama Analitike, Pozitivna se protivi bilo kakvom savezu sa DPS-om u Kolašinu.

Pozitivna je uvjeravana da će SDP-a u Kolašinu ući u postizborne saveze sa opozicijom, saopšteno je Portalu Analitika iz vrha Pozitivne.

DPS u kolašinskom parlamentu ima 10 odbornika, DF osam, SNP sedam, dok po tri imaju Evropsko lice Kolašina i Grupa građana.

 

 

Portal Analitika