Novi proizvodi

VIDEO: Novi Ford Edge napravljen da se svidi i Evropljanima

2506Ford1
F
ord želi da poveća prodaju svojih automobila na evropskom tržištu. Strategija kompanije predviđa uvođenje novih modela koji su se do sada prodavali samo na američkom kontinentu, kao što su SUV vozila EcoSport i Edge.

VIDEO: Novi Ford Edge napravljen da se svidi i Evropljanima
Portal AnalitikaIzvor

Proizvođači automobila odavno su shvatili da se želje, potrebe, ali i ukusi kupaca razlikuju od tržišta do tržišta. Automobili koji su na primjer veoma traženi u Evropi često nisu dobro prihvaćeni u Sjevernoj Americi, i obrnuto.

Zbog toga auto-kompanije prilagođavaju ili čak proizvode posebne modele za određena tržišta.

Umjesto da razvija nove modele specijalno za Evropu, Ford je odlučio da u okviru "One Ford" strategije kupcima na "starom kontinentu" ponudi vozila koja su se već dokazala na tržištima Sjeverne i Južne Amerike.

Prvi takav automobil je mali SUV EcoSport koji uskoro stiže u prodajne salone, a sljedeći je nova generacija Forda Edge, koji je upravo predstavljen na američkom tržištu.

Američki proizvođač želio je da konzervativnim, nenametljivim dizajnom učini automobil globalno prihvatljivim, s obzirom da će se prodavati u zemljama širom svijeta.

2506Ford2Novi Edge dijeli platformu sa modelom Mondeo (američki Fusion) i izgleda gotovo isto kao koncept koji je prikazan ženevskom salonu automobila u martu 2014.

U evropskoj gami Fordovih vozila zauzeće poziciju iznad modela Kuga.

Kupci u SAD moći će da biraju između tri benzinca, 2.0 litarskog četvorocilindričnog EcoBoost motora sa oko 245 ks, 2.7 litarske V6 EcoBoost jedinice koja proizvodi preko 300 ks, dok se u vrhu nalazi atmosferski 3.5 litarski V6.

U ponudi za evropsko tržište očekuju se i dizel motori, a na raspolaganju će biti verzije sa prednjim i pogonom na sva četiri točka.

Ford Edge opremljen je naprednim, bezbjednosnim tehnologijama uključuju i prvi vazdušni jastuk za kolena suvozača koji se nalazi u pregradi za rukavice.

Automobil prvo stiže u prodajne salone u SAD, početkom 2015, da bi se kasnije našao i na ostalim tržištima, uključujući evropsko.

Izvor i foto: b92.net

Portal Analitika