Društvo

PODGORICA: Djevojčica Marica, za primjer svima

2506Marica1
D
ok dobar dio njenih vršnjaka provodi slobodno vrijeme gledajući televizuju ili dijeleći sadržaje na društvenim mrežama, Marica iz Podgorice brine o sadnicama drveća posađenog u dvorištu zgrade u kojoj živi.

PODGORICA: Djevojčica Marica, za primjer svima
Portal AnalitikaIzvor

Kofom od 10-ak litara, Marica, koja će u septembru da pođe u deveti razred, tri puta dnevno zaliva mlado drveće koje su stanari „Montenine“ zgrade u ulici Đoka Miraševića u Bloku VI posadili u dvorištu.

2506Marica2
Za Portal Analitika djevojčica kaže da nekoliko puta tokom dana ona i još nekoliko komšinica zalivaju sadnice, koje će uz njihovu brigu sigurno lijepo narasti i u budućnosti pružati stanarima debelu hladovinu. Kaže da želi da vrt izgleda lijepo, da ona i drugi uživaju u njemu.

I zaista, dvorište ove zgrade izgleda lijepo. Nekoliko klackalica i jedan tobogan odolijevaju porivima huligana.

2506Marica3
A u hladovini, momci i dječaci iz ove zgrade napravili su sebi manju teretanu. Na improvizovanom vratilu i švedskom razvoju mogu vježbati, a da za to ne plaćaju članarinu u nekom zagušljivom klubu.

Ova djeca nesumnjivo su društveno odgovorna, ali i kreativna, o čemu govori i oslikano kamenje kojim su ukrasili stabljike o kojima brinu. Manje i veće oblutke ofarbali su u razne boje, uglavnom žutom i plavom, i stavili oko mladih stabala.

2506park1
Marica
i njene komšije mogu biti primjer svim stanarima podgoričkih naselja čija stabla venu i čija dječija igrališta predstavljaju ponekad veću opasnost nego radost, s obzirom da se na njima nerijetko mogu naći špricevi, polomljeno staklo i slično.

K. Ć.

2506park22506park32506park42506park5

Portal Analitika