Društvo

Poslijepodne kiša i pljuskovi, ponegdje grad i jak vjetar

2406vrijeme
U
Crnoj Gori se danas očekuje promjenljivo oblačno vrijeme, a od sredine dana u sjevernim i centralnim predjelima i na području Boke mjestimično sa kišom ili pljuskovima praćenim grmljavinom. Ponegdje su moguće i kratkotrajne vremenske nepogode, saopšteno je iz Zavoda za hidrometeorologiju i seizmologiju.

Poslijepodne kiša i pljuskovi, ponegdje grad i jak vjetar
Portal AnalitikaIzvor

Vjetar umjeren do pojačan, u sjevernim predjelima na udare povremeno i jak, južnih smjerova. Jutarnja temperatura vazduha od 10 do 21, najviša dnevna od 19 do 29 stepeni.

U Glavnom gradu biće promjenljivo oblačno sa sunčanim intervalima, a u popodnevnim satima moguća kratkotrajno kiša ili pljusak i grmljavina. Jutarnja temperatura vazduha oko 20, najviša dnevna do 28 stepeni.

U srijedu promjenljivo oblačno, uglavnom od sredine dana u sjevernim i centralnim predjelima i na području Boke mjestimično kiša ili pljusak praćen grmljavinom.

U četvrtak promjenljivo i nestabilno, povremeno kiša, a lokalno i pljuskovi praćeni grmljavinom. Tokom srijede i četvrtka ponegdje su moguće i kratkotrajne vremenske nepogode, praćene gradom i jakim vjetrom.

U petak, na jugu, uglavnom suvo sa dužim sunčanim intervalima, a na sjeveru tokom popodneva lokalno se očekuje kratkotrajno kiša i grmljavina.

Za dane vikenda pretežno sunčano i toplije, a na sjeveru još tokom subote uz promjenljivu oblačnost ponegdje je moguća kratkotrajno kiša. Vjetar mjestimično umjeren do pojačan, u sjevernim predjelima i na primorju na udare i jak, južnih smjerova, a u petak i za dane vikenda slab do umjeren i promjenljiv.

Najviša dnevna temperatura vazduha tokom srijede i četvrtka u blagom padu, a za dane vikenda u porastu.

Portal Analitika