Abiznis

Visok nivo digitalne pismenosti u Crnoj Gori

saliveeennn
C
rna Gora je krenula krupnim koracima ka razvijenom društvu znanja o čemu svjedoči visok nivo digitalne pismenosti, ocijenjeno je na sastanku potpredsjednika Vlade i ministra za informaciono društvo i telekomunikacije Vujice Lazovića i izvršnog direktora ECDL Fondacije iz Dablina, Demijana O’ Salivena.

Visok nivo digitalne pismenosti u Crnoj Gori
Portal AnalitikaIzvor

Potpredsjednik Lazović je istakao da je razvoj informacionog društva u Crnoj Gori jedan od osnovnih preduslova za njen ekonomski napredak, kao i za utvrđivanje njene konkurentske pozicije u regionu i šire.

- Projekat "ECDL za digitalnu Crnu Goru“ primjer je aktivne društvene politike, koja omogućava razvoj ljudskog potencijala kroz unapređenje znanja i vještina građana putem stručnog usavršavanja - istaknuto je na sastanku.

Sticanje informatičkih znanja i vještina po ECDL standardima u Crnoj Gori prepoznat je kao doprinos društvenom napretku uopšte.

Sagovornici su se tokom razgovora osvrnuli na sve elemente veoma uspješne saradnje, ostvarene tokom prethodnog perioda i mogućnost dalje saradnje u cilju povećanja nivoa digitalne pismenosti građana, po ECDL standard, a u cilju intenzivnijeg razvoja informacionog društva u Crnoj Gori.

 

Portal Analitika