TV / Film

Džon Kliz: Azija i Džejson Born su upropastili Bonda

2406Kliz
P
oznati britanski glumac Džon Kliz, koji je tumačio lik Kjua (Q) tokom ere Džejmsa Bonda u kojoj ga je tumačio Pirs Brosnan, izjavio je da smatra da „nova 007 ostvarenja pokušavaju da imitiraju sirovost i manjak humora filmova o Džejsonu Bornu“, prenosi Guardian.

Džon Kliz: Azija i Džejson Born su upropastili Bonda
Portal AnalitikaIzvor

Džon Kliz je takođe izjavio i da su filmovi o Džejmsu Bondu ostali bez humora kako bi se dodvorili publici u Aziji.

U intervjuu za radio Times, Kliz je izjavio: „Igrao sam u dva filma o Džejmsu Bondu, i vjerujem da su nakon toga odlučili da žele da idu putem kojim su išli filmovi o Džejsonu Bornu, koji su veoma sirovi i bez humora“.

„Takođe, veliki novac je dolazio iz Azije – Filipina, Vijetnama, Indonezije, mjesta gdje publika ide u bioskop kako bi gledala akcione scene i zbog toga mislim da akcione sekvence traju isuviše dugo i to je jedna od osnovnih mana novih filmova. Pritom, publika u Aziji ne shvata suptilan britanski humor“, dodao je.

Kliz je tumačio lik MI6 agenta pod imenom Kju (Q) u ostvarenju „Svijet nije dovoljan“ iz 1999. godine i „Umri drugi dan“ iz 2002. godine.

Iako finansijski uspješni, ovi filmovi viđeni su kao nevjerovatno blesavi i pomalo pretjerani, što je dovelo do nešto umjerenijih „spravica“ koje je kasnije koristio Danijel Krejg u ulozi najpoznatijeg tajnog agenta na svijetu.

Kliz je u posljednje vrijeme bio izrazito rječit po pitanju neuspjeha brojnih medijskih kompanija u Britaniji, a prošle godine je ostrvsku štampu opisao kao „najstrašnija, najužasnija, izopačena, grozna amoralna stvorenja koja se mogu naći van zatvora“.

Izvor: b92.net; foto: lezgetreal.com

Portal Analitika