Društvo

USKOKOVIĆ: Bezbjednost mi je veoma ugrožena, nadležni da reaguju

2406novak
U
rednik Informera Crne Gore Novak Uskoković kazao je za Portal Analitika da se ne plaši prijetnji smrću, zbog pisanja tekstova o direktorici MANS-a Vanji Ćalović, te da će uvijek naći način da piše istinu. Uskoković dodaje da je bezbjednost zaposlenih tog lista ugrožena i apeluje na nadležne da preduzmu adekvatne korake.

USKOKOVIĆ: Bezbjednost mi je veoma ugrožena, nadležni da reaguju
Portal AnalitikaIzvor

On je podnio juče krivičnu prijavu protiv zbog prijetnji smrću i kidanja prstiju.

- Obavještavam crnogorsku javnost da su prijetnje fizičkim "uklanjanjem", najbrutalnije uvrede, kampanja protiv mene i Informera CG intenzivirane sredinom prošle sedmice i to nakon oglašavanja dijela političkih partija, stranih diplomatskih predstavništava, civilnog sektora, pojedinih novinara i pojedinaca koji se deklarišu kao zaštitnici ljudskih prava. Vječno im hvala na tome. Čovjek sam koji je na Zabjelu, Podgorici i Crnoj Gori prepoznat kao tolerantan i sve ću im jednog dana oprostiti, kazao je Uskoković.

Podgoričanin Aleksandar Aco Tabaš pozvao je građane na Facebook-u da "fizički uklone" redakciju Informera CG i da se odgovornom uredniku Novaku Uskokoviću "otkinu prsti".

"Pozivam građane da fizički uklonimo podgorički ogranak redakcije u bulevaru na broju 13. A Bebu Popovića, Novaka i ostale, koji su dostupni građanima Crne Gore, da uljudno ubijedimo da se ostave pera. Pokidajmo im prste", napisao je Tabaš.

Zbog toga je Uskoković juče po podne podnio krivičnu prijavu Upravi policije protiv Tabaša.

Uskoković za Portal Analitika apeluje na nadležne da reaguju, jer je, kako dodaje, bezbjednost ostalih zaposlenih u tom listu ugrožena.

- Uopšte nijesam iznenađen prijetnjom za likvidaciju i najavljenim "kidanjem prstiju". Poslednjih dana kao urednik Informera CG dobio sam uglavnom preko portala i društvenih mreža najbrutalnije uvrede. Moja, kao i bezbjednost ostalih zaposlenih, je veoma ugrožena i zato apelujem na nadležne da hitno nešto preduzmu, istakao je Uskoković.

On kaže da je Informer CG od ulaska na tržištu bio "trn u oku mnogima" jer je od starta pisao istinu, što su, kako kaže, potvrdile brojne priče i afere koje smo pokrenuli i otkrili i koje su dobile svoj epilog.

- Afera Košljun, istraga u Morskom dobru, nelegalan boravak ruskih direktora iz Avale, samo su neke od priča koje su se potvrdile kao istinite, dodaje Uskoković.

Urednik Informera smatra da je taj list počeo da razbija razne medijske monopole, kao i da su svi svjesni da je “taj proces nezaustavljiv”.

- Znam da mnogima smeta što je Informer CG za vrlo kratko vrijeme dostigao impresivan tiraž, ali to je samo dokaz da znamo da radimo. Da li zbog treba neko da me ubije? Da li zbog toga treba da strahujem za život časnih i hrabrih ljudi mojih kolega, kaže Uskoković.

On je za Portal Analitika istakao da se ne plaši, te da će uvijek naći način da govori istinu.

- I da mi okinu prste, naći ću način da i dalje pišem i to samo istinu. Podsjećam vas da je slogan naše novine – sloboda narodu, zaključuje Uskoković za Portal Analitika.

Portal Analitika