Društvo

VDT provjerava pomoć Luci Bar

2406zarkook
V
rhovno državno tužilaštvo juče je formiralo predmet protiv predsjednika opštine Bar Žarka Pavićevića i izvršnog direktora AD Luka Bar Sloba Pajovića zbog sumnje u nezakonito zaključivanje ugovora o zapošljavanju 19 osoba u barskoj marini, čime je budžet opštine oštećen za najmanje 75.240 eura, saznaju Dnevne novine.

VDT provjerava pomoć Luci Bar
Portal AnalitikaIzvor

Ovu informaciju potvrdio je v.d. Vrhovnog državnog tužioca Veselin Vučković, koji je kazao da je predmet formiran na osnovu krivične prijave Mreže za afirmaciju nevladinog sektora MANS, podnešene nedavno protiv Pavićevića i Pajovića zbog navodne zloupotrebe službenog položaja u izborne svrhe.

„Predsjednik Opštine Bar Pavićević i izvršni direktor AD Luka Bar Pajović, su neposredno prije raspisivanja lokalnih izbora, tačnije 7. marta 2014. godine, zaključili ugovor o subvenciji nakon obavljenog pripravničkog staža, kojim su za 19 pripravnika iz AD Luka Bar obezbijedili nastavak zaposlenja na period od 12 mjeseci" saopšteno je iz MANS-a.

Sa druge strane, kako ističu, Opština Bar se obavezala da će preduzeću Luka Bar na ime subvencije refundirati 330 eura po zaposlenom na mjesečnom nivou, pa ukupna sredstva na godišnjem nivou za 19 zaposlenih iznose 75.240 eura.

"Na ovaj način je predsjednik opštine Bar grubo prekršio odluku o budžetu Opštine Bar za 2014. godinu, kojom nijesu propisana sredstva za subvencije za zapošljavanje pripravnika u akcionarskim društvima" naglašavaju iz MANS-a.

Po njihovim navodima, na ovaj način su prekršeni i Zakon o radu i Zakon o zapošljavanju i ostvarivanju prava iz osiguranja od nezaposlenosti, koji garantuju ravnopravnost u zapošljavanju i propisuju jasnu proceduru za zapošljavanja, koja se realizuju shodno javnom oglašavanju.

Portal Analitika