Košarka

Milatović: Pad u 3. četvrtini odlučio pobjednika

Kosakrasice24.06
P
ad u trećoj četvrtini koji je Ukrajina iskoristila da dođe do dvocifrene prednosti presudio je pobjednika, iako je u finišu malo nedostajalo da se kompletira veliki preokret i ostvari peta pobjeda u kvalifikacijama, kazao je selektor ženske seniorske reprezentacije Momir Milatović nakon poraza od Ukajine (75:71) u petom kolu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u Mađarskoj i Rumuniji naredne godine.

Milatović: Pad u 3. četvrtini odlučio pobjednika
Portal AnalitikaIzvor

- Osjetio se umor nakon dva naporna putovanja i odsustvo Ešaje Marfi koja je veoma važna igračica u rotaciji. Desio nam se i pad u igri u trećoj četvrtini koji je Ukrajina iskoristila da dođe do dvocifrene prednosti što je na kraju bilo i presudno, iako smo uspjeli da se izborimo za neizvjesnu završnicu. Prilikom šuta Baletić za tri poena možda je bio i faul, ali o tome sada ne treba pričati. Moramo da se okrenemo duelu koji nas očekuje u srijedu i koji će takođe, biti neizvjestan. Vjerujem da ćemo izvući pouke, odigrati bolje i ostvariti pobjedu – kazao je Milatović.

Jelena Dubljević je predvodila našu selekciju u velikoj seriji 23:9 u posljednjoj četvrtini, ali je u finišu nedostajalo sreće da se kompetira veliki preokret i ostvari pobjeda nakon minusa od 15 poena (62:47) na početku posljednje dionice.

- Veoma teška utakmica i fizički i psihički, utakmica koja je nosila veliki ulog i koja je mogla da odluči sve. Produžili smo neizvjesnost i odložili odluku o pobjedniku grupe za srijedu. Pokazale smo karakter u posljednjoj četvrtini i nijesmo odustajale do kraja. Nedostajalo nam je sreće, a suđenje ne želim da komentarišem. Moramo da se podignemo, pripremimo na najbolji mogući način za okršaj koji nas očekuje već za dva dana i dođemo do pobjede, jer sam sigurna da imamo kvalitet da slomimo otpor Ukrajine. Vjerujem da ćemo u srijedu sa navijačima proslaviti prvo mjesto u grupi – kazala je Dubljević.

KSCG.ME

Portal Analitika