Košarka

EP kval: Košarkašice poražene od Ukrajine

KosarkasiceCG17.06
Ž
enska košarkaška reprezentacija Crne Gore poražena je večeras na Cetinju od Ukrajine 75:71 (16:18, 19:11, 20:16 i 20:26), u utakmici petog kola D grupe kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, koje će naredne godine biti odigrano u Mađarskoj i Rumuniji.

EP kval: Košarkašice poražene od Ukrajine
Portal AnalitikaIzvor

To je prvi poraz crnogorskih košarkašica, nakon serije od četiri uzastopna trijumfa. Ukrajina je zadržala maksimalan učinak i nakon petog kola. Obje selekcije obezbijedile su plasman na šampionat, a u međusobnim duelima odlučiće pobjednika grupe.

Ukrajina je na Cetinju, u većem dijelu meča, bila u vođstvu, koje je početkom posljednje četvrtine iznosilo i 15 poena (62:47). Crnogorska selekcija uspjela je da se vrati u meč i 20 sekundi prije kraja izjednači rezultat (71:71). Sam finiš pripao je gošćama, koje su sa četiri uzastopna poena sa linije slobodnih bacanja došle do pobjede.

Najefikasnija u pobjedničkoj selekciji bila je Oleksandra Kurasova sa 18, dok je Alina Jagupova postigla 14 poena. U crnogorskoj selekciji najbolja je bila Jelena Dubljević sa 25, dok je Iva Perovanović ubacila 19 koševa. Novi duel istih rivala na programu je u srijedu na Cetinju.

Plasman na šampionat izboriće pobjednici grupa i pet najboljih drugoplasiranih selekcija. Nastup na Evropskom prvenstvu obezbijedili su Mađarska i Rumunija kao domaćini, odnosno Grčka, Španija, Francuska, Srbija, Bjelorusija i Češka na osnovu rezultata sa prošlog šampionata. (Mina)

Portal Analitika