Košarka

Mumin na Univerzitetu Centralna Florida

djordjijeMUMIN
C
rnogorski košarkaš Đorđije Mumin naredne četiri godine studiraće i igraće košarku na američkom Univerzitetu Centralna Florida (UCF), objavila je Mina.

Mumin na Univerzitetu Centralna Florida
Portal AnalitikaIzvor

Mumin, koji je visok 196 centimetara i ima 19 godina, jedan je od četvorice brucoša koji je UCF selektirao da studiraju i igraju košarku na tom prestižnom univerzitetu.

UCF pripada Amerikan Atletik konferenciji sa još deset univerziteta.

To je konferencija u kojoj nastupa 11američkih univerziteta, a posljednja dva šampiona NCAA “Martovskog ludila “ igraju u toj konferenciji.

“U Sjedinjenim Američkim Državama, u Diviziji 1, ima oko 300 univerziteta na kojima bude mjesta za oko 1000 brucoša – košarkaša. Zbog toga sam više nego ponosan na činjenicu da me je regrutovao univerzitet takvog renomea”, rekao je Mumin agenciji MINA.

On je kazao da UCF ima ozbiljan pristup košarkaškoj ekipi.

“Glavni trener je Donie Džons koji ima već dva šampionska prstena sa Florida univerzitetom. Glavni trener ima četiri pomoćnika i analitičara, a medicinski tim ima isto toliko ljekara i fiziterapeuta. Pored njih posebno su angažovani treneri za fizičku pripremu i koordinaciju, kao i psiholog”, rekao je Mumin.

Nekadašnji član KK Podgorica poslije drugog razreda srednje škole obrazovanje, uz aktivno igranje košarke, nastavio je na Ameriken heritidž srednjoj školi i Elev 8 akademiji, u Majamiju.

“Trener UFC Tim Tomas zapazio me je prve godine nakon dolaska u Elev 8 akademiju. Pratili su moj košarkaški, ali i školski razvoj. Kad sam potpisao za univezitet kazali su mi da od mene očekuju tri stvari. Prvo da budem najbolji student, da budem najbolji šuter u ekipi i da budem najbolji radnik u ekipi. Nadam se da ću ispuniti njihova očekivanja, vjeruje u sebe mladi košarkaš”, rekao je Mumin.

Prema njegovim riječima, UCF ima kampus u kojem boravi 60 hiljada studenata i dvoranu za košarku kapaciteta 15 hiljada mjesta.

“Za studente sportiste ljetnji semester počinje 23. juna, dva mjeseca ranije od ostalih. Imaćemo mogućnost da polažemo neke ispite prije ostalih studenata, kako bi nam bilo lakše kasnije kad budemo igrali utakmice. Svakog dana imamo tri treninga i to individualni, potom trening u teretani i na kraju pet na pet na kojem se uvježbava taktika. Praktično, od 12 do 19h svakog dana imaćemo treninge. Prije podne je nastava, a poslije treninga vrijeme za učenje”, rekao je Mumin.

On je kazao da je njegov primarni cilj diploma UCF-a.

“Za uspjeh u košarci potrebno je da se poklopi više stvari. Siguran da ću pružiti svoj maksimum u svakom pogledu. Vjerujem u sebe i svoj rad. Vidjećemo hoće li biti dovoljno”, zaključio je Mumin, durmitorac sa indeksom prestižnog američkog univerziteta.

foto: kosarka.me

Portal Analitika