Društvo

Društvo mladih ekologa Nikšić realizovalo edukativni eko kamp

mladiekolozi2306
D
ruštvo mladih ekologa Nikšić je u subotu i nedjelju organizovalo edukativni eko kamp za 25 učenika srednjih škola. Kamp je realizovan u okviru projekta „Eko edukacija i ljetnja škola ekologije“ koji je finansijski podržan na prošlogodišnjem konkursu za raspodjelu dijela prihoda od igara na sreću, saopšteno je iz Društva mladih ekologa Nikšić.

Društvo mladih ekologa Nikšić realizovalo edukativni eko kamp
Portal AnalitikaIzvor

Eko kamp je realizovan u selu Komarnica na ulazu u kanjon Nevidio. Tokom eko kampa srednješkolci su bili u prilici da se informišu i upoznaju sa prirodnim vrijednostima i raznovrsnostima ovoga kraja a organizovan je i ulazak u kanjon Nevidio u dužini od 200m i obilazak vodopada Skakavica koji se nalazi na Grabovičkoj rijeci.

- Znatiželjne srednješkolce u obilasku lokaliteta je predvodio iskusni planinar PSK Javork i član Gorske službe spašavanja Dragutin-Šlagi Vujović. Tokom obilaska Vujović je kamperima objašnjavao prirodne fenomene ovoga kraja a posjeta kanjonu  Nevidio je ostavila poseban utisak na sve učesnike. Takođe učenici su sa oduševljenjem posjetili i vodopad Skakavicu koji je u ovom period jako izdašan zbog velikih količina padavina u proteklom periodu – navodi se u saoptešnju.

Čitav program kampa kao i prirodne raznolikosti ovoga kraja su ostavili jak utisak na srednješklce i mnogi su izrazili želju da ponovo posjete ovaj kraj.

- U večernjim satima za zabavu i dobro druženje oko logorske vatre potrudio se Mihailo Bulajić, gitarista sastava Pankreas. Za organizaciju kampa i program na kampovanju bio je zadužen tročlani sastav Društva mladih ekologa koji su činjeli: Mira Pejović, Spasoje Raičević i Miodrag Karadžić. Eko kamp je finalana aktivnost projekta „Eko edukacija i ljetnja škola ekologije“ a predhodile su mu: medijska kampanja, edukacija srednješkolaca i organizovanje eko kviza – stoji u saoptšenju.

Za realizaciju ovog projekta, kako se navodi, saglasnost je dobijena od Ministarstva prosvete a opšti cilj ovog programa je podizanje ekološke svijesti učenika srednjih škola, kroz realizovanje edukativnih aktivnosti, takmičenja i ekološkog kampa.

- Treba naglasiti pomoć pri realizaciji kviza od strane Srednje ekonomsko ugostiteljske škole iz Nikšića a za odabir edukativnih tema i pitanja za eko kviz pomogle su nam profesorice: Olivera Olja Lučić, Ljiljana Vorotović i Draga Koprivica. Na kraju projekta smatramo da smo uspjeli u cilju i kvalitetno realizovali projekat što je pokazalo i veliko interesovanje učenika za program edukacije i eko kviz – navode iz Društva mladih ekologa.

 

 

Portal Analitika