Društvo

AEM izdao odobrenje RDC-u za pružanje usluga

aem2306
A
gencija za elektronske medije (AEM) izdala je Radio-difuznom centru odobrenje za pružanje audiovizuelne medijske usluge na zahtjev koja će biti dostupna pod nazivom „MUX 1“, saopšteno je iz AEM-a.

AEM izdao odobrenje RDC-u za pružanje usluga
Portal AnalitikaIzvor

Dobijanjem odobrenja Radio-difuzni centar je stekao status operatora prvog multipleksa digitalne zemaljske radio-difuzije sa pokrivanjem cjelokupne teritorije Crne Gore i pravo da svoju uslugu pruža posredstvom radio-difuznih frekvencija u sve četiri alotment zone za DVB-T/DVB-T2 koje su definisane Planom raspodjele radio frekvencija za digitalnu zemaljsku radio-difuziju i to - na kanalu 43 u alotmenutu Bjelasica, na kanalu 35 u alotmentu Lovćen, kanalu 24 u alotmentu Podgorica i na kanalu 49 u alotmentu Tvrdaš – navodi se u saopštenju.

U katalogu programa prvog multipleksa će se, kako se ističe, za početak, naći dva televizijska i dva radijska programa nacionalnog javnog servisa „Radio televizija Crne Gore“, čije je programe Radio-difuzi centar dužan da distribuira bez naknade putem slobodnog pristupa.

- Ostali crnogorski kanali će pravo pristupa prvom multipleksu moći da ostvare na javnom konkursu koji će biti raspisan u drugoj polovini 2014. godine. Odobrenje izdato Radio-difuznom centru je dostupno na veb sajtu Agencije www.ardcg.org – stoji u saopštenju.

Portal Analitika