Region

Mirno u Kosovskoj Mitrovici

2206Kosovo
T
okom današnjih protesta i sukoba u južnom dijelu Kosovske Mitrovice kod glavnog mosta na Ibru, povrijeđeno je 13 policajaca i šest demonstranata, povrijeđena su i dva novinara, zapaljena četiri službena vozila, a do sada je uhapšeno pet osoba, javljaju večeras prištinski mediji.

Mirno u Kosovskoj Mitrovici
Portal AnalitikaIzvor

"Bilans današnjih protesta i sukoba u južnom dijelu Kosovske Mitrovice je 13 povrijeđenih policajaca i šest povrijeđenih demonstranata", izjavio je portparol komande kosovske policije za južni dio Mitrovice Avni Zahiti.

Zahiti je naveo, kako prenose mediji, da je do sada uhapšeno pet osoba, a da izvještaj policije još nije konačan.

"Kao posljedica upotrebe zapaljivih sredstava od strane demonstranata zapaljena su četiri vozila - dva kosovske policije, jedno Euleksa i jedno Unmika", rekao je Zahiti.

Prema navodima prištinskih medija, tokom sukoba policije i demonstranata Albanaca povrijeđena su i dva novinara - Fatona Ismajlija iz "Ekspresa" kamenom u glavu pogodili su demonstranti, dok je novinara Behara Mustafu pretukla grupa od 10 osoba koje su učestvovale u protestu.

Albanci iz južne Kosovske Mitrovice organizovali su protest kod mosta na Ibru zbog izgradnje "Parka mira", koji je prije nekoliko dana podignut na glavnom ibarskom mostu u ovom gradu, nakon što je sa njega prethodno uklonjena betonska barikada.

Došlo je do sukoba sa kordonom policije koja je obezbjeđivala protest. Demonstranti su zasuli kamenicama i flašama pripadnike kosovske policije i Euleksa koji su odgovorili suzavcem i šok bombama kako bi rasterali demonstrante.

Na glavnom ibarskom mostu i dalje su stacionarani pripadnici američkog Kfora, a sa sjeverne strane mosta nalaze se pripadnici kosovske policije i Euleksa.

Izvor i foto: blic.rs

 

Portal Analitika