Politika

ĐUKANOVIĆ: DPS potvrdio snagu i pored nikad udruženije političke kritike (VIDEO)

milo2106
P
redsjednik Demokratske partije socijalista i premijer Milo Đukanović kazao je da su posljednji loklni izbori održani u ambijentu nikad udruženije političke kritike okrenute prema DPS-u ali i da je pored toga DPS dobio ubjedljivu potvrdu svoje snage.

ĐUKANOVIĆ: DPS potvrdio snagu i pored nikad udruženije političke kritike (VIDEO)
Portal AnalitikaIzvor

Đukanović je na sinoćnjem koktelu povodom dana partije, rekao da je apsorciona moć DPS-a mnogo snažnija nego što je bila u prethodnom periodu i da je ponekad snažnija kada nastupaju samostalno nego kada su nastupali u društvu različitih koalicionih partnera.

- Lokalni izbori koji su nedavno održani u Crnoj Gori su pokazali proces velike animacije nove podrške Demokratskoj partiji socijalista DPS iz redova mladih. DPS potvrđuje da ostaje jedan zančajan politički magnet za pažnju najnovijih, najobrazovanijih generacija u Crnoj Gori – kazao  je Đukanović.

On je istakao  da su ti izbori održani u jednom specifičnom ambijentu.

- U ambijentu, rekao bih, nikad udruženije političke kritike okrenute prema DPS-u, sa očekivanjem da će ovi izbori pokazati pad rejtinga naše partije i da će biti uvod u održavanje prijevremenihh parlamentarnih izbora sa mnogo, puta pokazalo, se neutemeljeno izrečenom pretpostavkom da je DPS delegetimisana na političkoj sceni Crne Gore. Umjesto toga dobili smo ubjedljivu potvrdu naše snage. DPS je stekla nove birače, DPS je u mnogim sredinama u kojima je poslije dugi vremena nastupila samostalno  pokazala da je u sredinama da je naša apsorciona moć mnogo snažnija nego što je bila u prethodnom periodu, te da je ponekad snažnija kada nastupamo samostalno nego kada smo nastupali u društvu različitih koalicionih partnera – rekao je lider DPS-a.

Đukanović je naveo da je Crna Gora država koja danas, ubjedljivije od drugih, afirmiše sistem vrijednosti primjeren Evropskoj uniji i NATO-u i lider je u približavanju evroatlanskim strukturama.

- Ubijeđen sam da ćemo sa daljom posvećenošću zavrijediti i puno poštovanje i verifikaciju tih napora i da ćemo u bliskoj budućnosti ostvariti taj prvi cilj, članstvo u NATO - poručio je Đukanović.

On je kazao da je danas Crna Gora posvećena pitanjima daljeg ekonomskog i društvenog razvoja.

- Danas možemo kazati da je Crna Gora cjelinom svoje državno političke pažnje usredsređena na pitanja daljeg ekonomskog i društvenog razvoja. Nekada najmanje razvijena država u ovom regionu, danas je najrazvijenija ekonomija na Zapadnom Balkanu, to je ekonomija koja je u posljednjoj godini rasla brže od svih ekonomija u regionu - poručio je Đukanović.

 

foto: RTCG

Portal Analitika