Region

Bler neće savjetovati Vučića

okbler
T
oni Bler
neće biti savjetnik vlade Srbije, niti Aleksandra Vučića, a neće biti ni plaćen za posjetu Beogradu, prenose srpski mediji.

Bler neće savjetovati Vučića
Portal AnalitikaIzvor

Kako prenosi beogradski "Danas", bivši premijer Velike Britanije je došao u nezvaničnu posjetu Vučiću i razgovarali su o evropskim integracijama i o "formiranju premijerovog kabineta".

Nakon medijima nenajavljenog sastanka u četvrtak saopšteno je da je Bler izrazio zadovoljstvo zbog napretka Srbije i pružio jaku podršku procesu evropskih integracija i namjerama Beograda da sprovede sve neophodne reforme, "prihvativši da u tom procesu pomogne".

Bler je, nakon što je otišao s funkcije premijera Velike Britanije, osnovao „Tony Blair Associates“, organizaciju koja je se bavi lobiranjem.

Toni Bler je trenutno konsultant u Kazahstanu, odnosno njihovom autokrati Nunsutlanu Nazarbajevu, a za taj posao, prema pisanju britanskih medija, prima osam miliona funti godišnje.

Prema rečima sagovornika Danasa iz Londona, Bler pomaže u pokušajima da se „održi imidž Kazahstana da nije u pitanju diktatorska zemlja, jer je Nazarbajev osjetio da Zapad u jednom trenutku želi da krene s pritiskom na njega“.

Portal Analitika