Politika

DPS: Uživamo najveće povjerenje građana

2006Sjednica
G
lavni odbor Demokratske partije socijalista dao je punu podršku predsjedništvu i timu za pregovore sa mogućim partnerima o formiranju vlasti u pojedinim opštinama, saopšteno je Portalu Analitika nakon sjednice GO.

DPS: Uživamo najveće povjerenje građana
Portal AnalitikaIzvor


"Glavni odbor je dao punu podršku predsjedništvu i timu za pregovore sa mogućim partnerima o formiranju vlasti u pojedinim opštinama, da kroz direktnu komunikaciju sa drugim partijama dođu do rezultata koji će značiti odgovoran odnos prema izbornoj volji birača i realizaciju izbornih programa na bazi kojeg smo zadobili povjerenje građana", saopšteno je iz DPS-a.



"Glavni odbor je izrazio zadovoljstvo ostvarenim rezultatima lokalnih izbora održanih 25. maja i 8. juna 2014. u većem broju crnogorskih opština. Broj osvojenih glasova nesumnjivo potvrđuje da Demokratska partija socijalista uživa najveće povjerenje građana Crne Gore", poručuju iz ove partije.



Kako su naveli,  u 12 od 14 lokalnih jedinica DPS je sama ili sa koalicionim partnerima ostvarila apsolutne pobjede ili potvrdila status najjače političke snage.



"Gotovo u svim sredinama smo zabilježili značajan rast podrške birača što nas obavezuje da nastavimo sa sprovođenjem politike napretka ukupne društvene zajednice, ekonomskog razvoja, evropskih i NATO integracija", kažu iz DPS-a.



Glavni odbor DPS je zahvalio svim građanima koji su učešćem na izborima dali doprinos, kako navode, još jednoj potvrdi demokratske zrelosti našeg društva.



"I pored pokušaja brojnih opstrukcija od strane pojedinih partija i parapolitičkih organizacija da onemoguće slobodno izražavanje njihovog političkog raspoloženja. Posebnu zahvalnost Demokratska partija socijalista duguje svojim biračima i aktivistima koji su još jednom vrijednim angažmanom doprijenili uspjehu partije  na minulim lokalnim izborima", zaključuje se u saopštenju DPS-a.



Nakon sjednice Glavnog odbora upriličen je svečani koktel povod 22. juna, Dana Demokratske partije socijalista kojem su, pored istaknutih funkcionera i članova naše partije prisustvovali predstavnici diplomatskog kora, drugih političkih partija, privrednici, sportisti, kulturni poslenici i brojni gosti iz društvenog života Crne Gore.

foto: rtcg

Portal Analitika