Politika

MANDIĆ: NATO najmanje zainteresovan za podršku foliranata sklonih izdaji

mandic2205
C
rna Gora neće dobiti poziv za ulazak u NATO, jer države članice neće da rizikuju da ih premijer Milo Đukanović izda, kao što je svojevremeno izdao i sopstvenu državu, kazao je u intervjuu za Dan lider Nove srpske demokratije Andrija Mandić.

MANDIĆ: NATO najmanje zainteresovan za podršku foliranata sklonih izdaji
Portal AnalitikaIzvor

On Đukanovića smatra „najsramnijom političkom ličnošću u istoriji Crne Gore“, jer se tokom bombardovanja NATO snaga 1999. godine stavio na stranu neprijatelja.

- Ko god hoće da koristi istinu kao neophodan alat za donošenje određenih zaključaka, ocijeniće Mila Đukanovića na isti način. Da odem i dalje, po mom mišljenju, Milo Đukanović je najsramnija politička ličnost u istoriji Crne Gore, a za ovu moju tvrdnju postoji niz dokaza. Naime, prije svega nemam razumijevanje za Đukanovićevo ponašanje u vrijeme agresije NATO-a na SRJ 1999. godine. On je jedini u istoriji ljudske civilizacije kao član vrhovne komande neke države na samom početku rata prešao na stranu neprijatelja i aktivno radio za napadača tokom trajanja sukoba, sa jasnim ciljem da agresor osvoji njegovu zemlju. Riječ veleizdaja je i skovana za nečasne postupke izdaje državnih funkcionera i oficira sa višim činovima, a sami izvođač nedjela naziva se veleizdajnikom. U svim normalnim državama, a posebno u zemljama članicama NATO-a, bila bi organizovana javna suđenja i tako bi bili iskazani mržnja i prezir prema postupcima izdaje, a izrečena kazna bila bi najstroža - kazao je Mandić za Dan.

On je istakao da je NATO nadživio Varšavski pakt jer je razvio ideologiju pripadnosti i vjere članica saveza u tu organizaciju.

- Najveći broj članica Varšavskog pakta silom je pristupio tom vojnom savezu, pa mnogi od njih nijesu vjerovali u njegovu budućnost, a neki su i radili na njegovom slabljenju. Zašto bi danas NATO rizikovao i dovodio u pitanje najvažniji postulat vlastitog opstanka zbog država u kojima većina građana nije za taj vojni savez? Oni traže apsolutnu podršku građana neke zemlje kandidata i lojalne i pouzdane lidere koji vjeruju u budućnost te vojne organizacije. Mislim da su najmanje zainteresovani za podršku foliranata sklonih izdaji, poput ovih iz vrha DPS-a. Nije nikakva tajna, ni u Vašingtonu ni u Briselu, da su svi ideali i iskrena vjerovanja te generacije crnogorskih političara nepovratno izgubljeni nakon zatvaranja kumrovačke komunističke škole. Od tada su za čvrstu valutu spremni da promijene svako vjerovanje, savez i ideologiju, a to nijesu kvaliteti koji ih preporučuju za NATO, ili bar to samo tvrde visoki funkcioneri NATO-a, a tajno možda imaju druge planove - zaključuje Mandić.

Portal Analitika