Politika

DEDOVIĆ: Još jedna stepenica ka punopravnom članstvu u NATO

1906dedovic
M
islim da je Crna Gora u kratkom periodu, za ovih sedam od osam mjeseci, učinila maksimum. Jedino što smo, kao društvo i država, morali misliti o tome malo ranije, stav je Aleksandra Dedovića iz Alfa centra.

DEDOVIĆ: Još jedna stepenica ka punopravnom članstvu u NATO
Portal AnalitikaIzvor

On je to rekao radiju Antena M povodom susreta zvaničnika Vlade CG i NATO-a u Briselu.

Podsjećamo, nakon jučerašnjeg sastanka ministra vanjskih poslova i evropskih integarcija Igora Lukšića i ministarke odbrane Milice Pejanović - Đurišić sa Sjeverno-atlantskim savjetom u sjedištu NATO-a u Briselu, rečeno je da je Crna Gora „uspješno završila četvrti ciklus Akcionog plana za članstvo (MAP). Na sastanku, kojim je predsjedavao generalni sekretar NATO-a Anders Fog Rasmusen, NATO članice pohvalile su napredak tokom protekle godine, uz ocjenu da postignuti vidljivi rezultati u ključnim oblastima.

Dedović za ovakve poruke iz Brisela kaže:

- Veoma je važno da je i ovaj izvještaj ocijenjen najvisočijim ocjenama u Briselu. Još jednom je potvrđeno da je Crna Gora na dobrom putu, te da ostvaruje reforme u oblastima u kojima je to od nje traženo – izjavio je za podgorički radio, i dodao:

- Ono što moramo imati na umu da očekivanja koja ima Crna Gora ne moraju se uvijek podudarati sa očekivanjima partnera. Ali, sasvim je sigurno da je to još jedna stepenica ka punopravnom članstvu u NATO-u, koje će sasvim sigurno uslijediti možda na samitu u Velsu, a možda na ministarskom sastanku koje budu imale zemlje članice poslije samita.

Portal Analitika