Politika

ŠABOVIĆ: Koalicija sa DPS-om znači prevaru članstva SDP-a

1906Sabovic
S
ocijaldemokratska partija bi ulaskom u postizbornu koaliciju sa Demokratskom partijom socijalista u Podgorici prevarila sopstveno članstvo, jer su predizborni savez sa Pozitivnom Crnom Gorom napravili kako bi se suprotstavili načinu vladavine vladajuće stranke, izjavio je za Dan član Predsjedništva SDP-a Džavid Šabović.

ŠABOVIĆ: Koalicija sa DPS-om znači prevaru članstva SDP-a
Portal AnalitikaIzvor

On je naglasio da SDP neće odstupati od zahtjeva sadržanih u pripremljenom tekstu platforme za pregovore.

- Ako DPS ne prihvati princip vladavine prava - da se vrati KAP i zemljište dato Carinama, preispitaju sve greške Miomira Mugoše - nećemo ulaziti u koaliciju sa njima. Ako to ne prihvate, više nema smisla da sa njima uopšte i pregovaramo. Koalicija sa DPS-om značila bi da smo prevarili svoje članstvo. Mi smo u Podgorici napravili koaliciju sa Pozitivnom Crnom Gorom, a ne sa DPS-om. Sa Pozitivnom smo ušli u koaliciju zato što smo htjeli da budemo protiv DPS-a, jer nam je dosadilo njihovo vladanje i način vladavine – rekao je Šabović.

Dalje je zapitao šta bi se desilo da DPS i SDP nemaju dovoljno mandata za konstituisanje odborničke većine u glavnom gradu.

- Da li bi tada DPS razgovarao i sa Pozitivnom ili bi, po starom običaju, kupio nekog odbornika? Što bi bilo da je obrnuta situacija, odnosno da Demokratski front i Socijalistička narodna partija imaju ovoliko mandata koliko ima DPS, pa da im je dovoljna samo Pozitivna, bez nas? Da li bi bilo pošteno od Pozitivne da bez nas odluči da uđe u koaliciju sa njima – dodao je funkcioner SDP-a.

On je upozorio da SDP ne smije da zaboravi šta im je sve DPS radio proteklih godina u Podgorici.

- Niko nam ne garantuje da nam to neće opet raditi - zaključio je Šabović u izjavi za podgorički list.

Foto: sandzacke.rs

Portal Analitika