Košarka

Cibona odustala, Zvezda u Euroligi

1806yveyda
K
ošarkaški klub Cibona odustao je od takmičenja u Euroligi, a to mjesto će zauzeti Crvena zvezda, potvrđeno je za B92 iz nekoliko izvora.

Cibona odustala, Zvezda u Euroligi
Portal AnalitikaIzvor

To ujedno znači da će će Partizan najvjerovatnije igrati kvalifikacije za elitno takmičenje.

"Razgovarao sam sa čelnicima Cibone, oni su saopštili Euroligi da su odustali. U tom slučaju Crvena zvezda ide direktno u Euroligu, a Partizan najvjerovatnije u kvalifikacije", rekao je za B92 generalni menadžer ABA lige Roman Lisac.

Zagrepčani su do mjesta u elitnom takmičenju došli osvajanjem regionalne ABA lige, a direktan plasman izborila je i Cedevita, kao finalista. Još od tada se špekulisalo da ’vučica’ zbog finansijskih problema neće moći da igra u elitnom takmičenju.

Prije nekoliko nedjelja, vođenje klubom preuzeo je grad, a iako se činilo da su tako riješeni problemi, gradonačelnik Zagreba Milan Bandić je početkom ove nedjelje nagovijestio da je Cibona blizu odluke da odustane od elitnog takmičenja.

Euroliga je još ranije najavila da će sredinom juna biti poznato ko će iz ABA lige definitivno igrati to takmičenje.

Podsjetimo, prvi čovjek Eurolige Đordi Bertomeu je tokom boravka u Beogradu, tokom 'fajnal fora' ABA lige, najavio da će u slučaju odustajanja Cibone njeno mesto biti vraćeno ABA ligi.

Izvor: b92.net
Foto: b92.net

 

 

Portal Analitika