Politika

VUČIĆ: Đukanović nije daleko od istine

okvucich111
P
redsjednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić zahvalio se premijeru Crne Gore Milu Đukanoviću za brigu, poručivši da je država jača od onih koji bi da je sruše.

VUČIĆ: Đukanović nije daleko od istine
Portal AnalitikaIzvor

Đukanović je ranije danas upozorio Vučića da "rukopis" pojedinih napisa u beogradskoj štampi veoma liči na onaj iz 2003. godine.

"Sve ono što se pojavilo u javnosti u posljednjih deset dana, i što se atmosfere tiče, moj kolega Đukanović nije daleko od istine. Onima koji to rade ja niti mogu, niti hoću da ih upozoravam, jedino molim da ne potcjenjuju državu, jer će reagovati brže i snažnije nego što mogu da zamisle", rekao je Vučić poslije sastanka sa slovenačkom premijerkom Alenkom Bratušek.

"Varaju se svi oni koji misle da će kroz različite bezbjednosne strukture i probleme uspjeti da sruše državu Srbiju i da pobijede državne organe", istakao je premijer u odgovoru na pitanje Tanjuga da prokomentariše reagovanje svog crnogorskog kolege na napise o njegovom navodnom planu da "udari" na nezavisne medije u Srbiji.

"Država je mnogo jača. Vidjećete u veoma kratkom vremenu pred nama", rekao je Vučić i dodao da je zahvalan Đukanoviću na brizi koju pokazuje.

On je primijetio da je u Srbiji uvijek bilo nešto teže baviti se politikom nego drugdje, ali, našalio se, "kod nas to jeste veća čar".

Premijer je naglasio da Srbija i Crna Gora imaju dobre i prijateljske odnose, na najvišem i najboljem mogućem nivou od kada je Crna Gora nezavisna drzava.

"Imam dobre i prijateljske odnose i sa predsjednikom Vlade Đukanovićem i zahvalan sam na brizi koju pokazuje", istakao je Vučić.

Predsjednik Vlade Crne Gore izjavio je ranije danas, povodom napisa u beogradskoj štampi da priprema udar na nezavisne medije u Srbiji, da te konstrukcije zapravo ne "ciljaju" njega i da vjeruje da će premijer Srbije Aleksandar Vučić pravilno dešifrovati rukopis tih tekstova koji veoma podsjeća na onaj iz 2003. godine.

Beogradska štampa objavila je, pozivajući se na neimenovani izvor, da crnogorski premijer priprema udar na nezavisne medije u Srbiji, koji, pored ostalog, uključuje diskreditaciju tih medija, etiketiranje nazivom "medijska mafija", pakovanje lažnih afera i sudskih procesa, te prijetnje i prebijanja neposlušnih novinara.

(B92)

 

 

Portal Analitika