Region

Dva člana Šarićeve grupe na slobodi uz jemstvo

1706saric
S
pecijalni sud u Beogradu odlučio je danas da se, uz jemstvo od po 300.000 eura, ukine pritvor Bobanu Stojiljkoviću i Marku Daboviću, dvojici pripadnika grupe Darka Šarića optuženih za krijumčarenje 5,7 tona kokaina.

Dva člana Šarićeve grupe na slobodi uz jemstvo
Portal AnalitikaIzvor


Stojiljković i Dabović će biti pušteni da se brane sa slobode pošto sudu daju dokaz da su položili jemstvo od 300.000 eura, piše Blic.



Oni su prethodno obećali sudu da se neće kriti. Stojiljković je rekao da će biti najvjerovatnije u Vranju.



Na pitanje suda kako ne zna gde će tačno živjeti, on je rekao da ne zna kakva je situacija kod njegovih roditelja, s obzirom da mu je tokom postupka veći dio imovine privremeno oduzet.



Tužilac se prethodno usprotivio ukidanju pritvora za Stojiljkovića i Dabovića, kao i kućnog pritvora Borislavu Tunjiću.



Sud je odbio predlog Tunjićeve odbrane da mu se ukine mjera zabrane napuštanja stana uz elektronski nadzor, odnosno kućni pritvor.



Stojiljković je javnosti poznat kao čovjek koji je prije par mjeseci ispričao sudu kako je poštenim radom u građevini stekao skupocijeni automobil "bentli", kao i pozamašan kapital.



Stojiljković se juče izvinio, sada već smijenjenom načelniku saobraćajne policije, što ga je ranije pominjao na suđenju.



Stojiljkovićev "bentli", nakon što mu je privremeno oduzet sudskom odlukom, dodijeljen je na korišćenje saobraćajnoj policiji, koja ga je, prema pisanju medija, u medjuvremenu slupala.



U Specijalnom sudu u Beogradu ŠŠariću i pripadnicima njegove grupe sudi se za optužbe zbog krijumčarenja ukupno 5,7 tona kokaina iz Latinske Amerike u zapadnu Evropu. Suđenje je zakazano za cijelu narednu sedmicu.

foto: b92

Portal Analitika